Прес-центр27 липня 2018, 15:07

Відбулася Всеукраїнська нарада з питань реалізації державної регіональної політики

26-27 липня у м. Черкаси Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства за підтримки Програми Європейського Союзу для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні проведено «Всеукраїнську нараду з актуальних питань формування та реалізації державної регіональної політики».

Метою даного заходу – здійснення методичного забезпечення з питань формування та реалізації державної регіональної політики.

У заході прийняли участь представники Директорату регіонального розвитку Мінрегіону, Департаменту впровадження та моніторингу пріоритетних проектів будівництва, радників з впровадження державної регіональної політики в Україні Програми U-LEAD з Європою, центральних органів виконавчої влади, керівники департаментів регіонального розвитку/ економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрацій, представників агенцій регіонального розвитку.

Луганську обласну державну адміністрацію представляв заступник директора Департаменту – начальник управління економічного і соціального розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму Ольга Севостьянова, яка озвучила проблемні питання розвитку регіону, вирішення яких потребують допомоги Мінрегіону. Особливу увагу звернула на залучення Луганської області до участі у реалізації пілотних проектів Державно-приватного партнерства, зокрема провадження смарт-спеціалізації промисловості області.

Між учасниками наради відбувся обмін кращими практиками соціально-економічного розвитку регіонів.