Прес-центр5 жовтня 2015, 14:10

Виставкові заходи в Азербайджанській Республіці, які проходитимуть у 2016 році

Азербайджанська Республіка запрошує взяти участь в виставкових заходах, які проходитимуть у 2016 році:

1.  15-й Азербайджанській  Міжнародній виставці «Туризм і Подорожі»  AITF-2016 (м. Баку, 7-9 квітня). Громадяни і туристичні компанії Азербайджанської Республіки (далі- АР) виявляють особливий інтерес до санітарно-курортного потенціалу України, що є традиційним місцем відпочинку вже багатьох поколінь азербайджанців. Зокрема, це санаторії Трускавця, Моршина, Закарпаття, Хмільника, Миргороду тощо. Посольство вже неодноразово організовувало для азербайджанських журналістів ознайомлювальні  турне з висвітленням туристично-оздоровчих можливостей українських санаторіїв та пам’ятних місць, що їх оточують.

2.  15-й Міжнародній виставці «Залізнична інфраструктура та рухомий склад, морська індустрія, авіація і транспортно-логістичні послуги» TRANSCASPIAN 2016 (м. Баку, 11-13 травня). У контексті створення і відкриття у 2016 році залізничного транспортного коридору «Баку- Тбілісі- Карс» актуальним є просування в АР продукції багатьох українських підприємств, призначеної для залізничної інфраструктури і рухомого складу, а також транспортно-логістичних послуг. Перспективною огляду на відновлення і розвиток «Великого шовкового шляху», є також співпраця у морській індустрії та авіації.

3.  10-й Азербайджанській Міжнародній виставці «Сільське господарство» і 22-й Азербайджанській Міжнародній виставці харчової промисловості (м. Баку, 25-27 травня). Враховуючи, що 2015 рік проголошений в АР  «сільськогосподарським роком», особливу увагу приділяється розвитку міжнародної кооперації у цій галузі та створенню СП у сферах виноградарства, меліорації, вирощування зерна у зоні ризикованого землеробства, тваринництва, сільгоспмашинобудування тощо.

4.  23-й Міжнародній конференції і виставці «Нафта та газ Каспію 2016» CASPIAN OIL & GAS 2016 (м. Баку, 7-10 червня). Суттєві зміни щодо вибору джерел і шляхів доставки нафти і газу на європейський ринок підштовхуватимуть Азербайджан і сусідні країни розробляти та реалізовувати проекти, які передбачають диверсифікацію маршрутів транспортування вуглеводнів  власного видобутку  на зовнішні ринки. Організація нових транзитних потоків вуглеводнів з Каспійського регіону у європейському напрямку стане предметом розгляду наступної виставки і конференції  CASPIAN OIL & GAS 2016, в яких традиційно беруть участь українські компанії й організації.

5.  2-й Азербайджанській Міжнародній виставці оборонної промисловості ADEX 2016 (м. Баку,  27-30 вересня). Україна під час першої виставки ADEX 2014 (проходить раз на два роки) успішно дебютувала делегацією Укроборонпрому, яка представляла понад 20 українських підприємств.

6.  22-й Азербайджанській Міжнародній будівельній  виставці Baku Build 2016 (м. Баку, 19-22 жовтня). На виставці традиційно представлені: будівельна техніка, будівельні та оздоровлювальні матеріали для інтрер’єрів, меблі, сантехника тощо. Продукція українських виробників шпалер, оздоблювальної плитки, будматеріалів, меблів та іншої будівельної продукції традиційно користується  попитом в Азербайджані і тому викликає  на виставках такого профілю.

7.  22-й Азербайджанській Міжнародній виставці та конференції «Телекомунікації та Інформаційні Технології» Bakutel 2016 (м. Баку, 30 листопада - 3 грудня). Уряд Азербайджану приділяє першочергову увагу розвитку інформаційно - комунікаційним технологіям. Українські підприємства можуть запропонувати у цій сфері різноманітне обладнання, програмне забезпечення, засоби наземного і космічного зв’язку, системи контролю і безпеки тощо.

Участь представників українського бізнесу в таких виставкових заходах надає можливість значно розширити мережу ділових контактів, а також входження на ринок не тільки Азербайджану, а й всього Каспійського регіону.