Прес-центр31 липня 2023, 18:07

Громадськість Луганщини вивчає екодосвід приймаючих громад для подальшого провадженні ініціатив після деокупації

Представники органів влади разом із громадськістю у Хмельницькому розглянули практики планування відновлення територій на засадах еко-розвитку.

До обговорень долучилися й партнери з виконання заходів Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки.

Це, зокрема, Луганський осередок всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та «Громадська ініціатива Луганщини».

Учасники відзначили позитивний досвід малих грантів для громадських організацій, які працюють над екологічними питаннями в громадах, особливо в умовах воєнного стану.

Вони обмінялися напрацюваннями стосовно складання планів дій з відновлення у різного типу громадах, формування бюджетів відновлення громад та пошуку ресурсів фінансування цих дій.

Також учасники провели зустріч у Хмельницькій міській раді, відвідали біогазову установку та майданчик для сортування побутових відходів на міському полігоні ТПВ, а також навчально-практичний Гуфі-центр, де навчають раціональному поводженню з відходами.

Захід проходив у рамках ініціативи з розвитку екологічної політики та адвокації в Україні (EPAIU) за підтримки уряду Швеції та міжнародного фонду «Відродження».