Прес-центр14 жовтня 2020, 12:10

Луганських військових привітали з Днем захисника України

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в обласному урочистому заході, присвяченому Дню захисника України та Дню Українського козацтва.

Вітаючи зі святом військових, ветеранів АТО/ООС, представників силових відомств очільник області зазначив, що сьогодні він відкрив меморіальну дошку на честь військових медиків, які загинули під час російської агресії на сході України.

«У глибокій пошані схиляю голову перед пам’яттю цих медиків, які  загинули рятуючи життя нашим воїнам, – сказав Сергій Гайдай. – Та дякую  захисникам, які вибороли для нас мирну Луганщину, в якій ми можемо спокійно будувати дороги, ремонтувати школи, садочки. Незважаючи на небезпеку кожного дня вони захищають нас, наших батьків і дітей, нашу державу. Молюся, щоб усі вони повернулися додому живими та здоровими і нехай Присвята Богородиця оберігає їх. Слава Україні!»

Голова облдержадміністрації вручив низку обласних відзнак. Військовослужбовці, ветерани бойових дій та представники правоохоронних органів отримали знаки пошани «Захиснику Луганщини», Почесні грамоти та Листи подяки облдержадміністрації.

Також захисників України привітав заступник Міністра у справах ветеранів України Олександр Терещенко: «За ці останні шість років українці по новому оцінили такі слова, як «незалежність» та «захисник». А 14 жовтня стало не тільки святом, а днем поваги та шани до наших військових, які можуть пожертвувати своїм життям заради світлого та безпечного майбутнього наших дітей».