Архів новин

06 октября 2020

Сергій Гайдай: сьогодні будуть повністю визначені збитки від пожеж на Луганщині

Голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай також повідомив, що наразі готується постанова Кабінету Міністрів України щодо виділення компенсаційних виплат постраждалим.

Він зауважив, що з 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності вісім – ліквідовано, два – локалізовано.

Зокрема, локалізовано пожежу лісової підстилки та сухої трави поблизу села Артема Станично-Луганського району та осередок пожежі поблизу сіл Смолянинове та Боровеньки Новоайдарського району.

Найближчим часом запрацюють нові електронні сервіси для платників податків

Також під час пресбрифінгу йшлося про запровадження Державною податковою службою електронних сервісів для платників податків.

Спікером з цього питання виступив заступник начальника управління електронних сервісів Головного управління ДПС у Луганській області Роман  Тішаков.

Він зазначив, що однією з таких послуг є «Електронний кабінет», яким безкоштовно можна скористатись цілодобово та отримати необхідну інформацію підприємствами, фізичними особами-підприємцями та громадянами з органів ДПС в режимі онлайн. А ще подавати звітність в електронному вигляді.

Обласний лабораторний центр повністю забезпечений тестами для виявлення COVID-19: в наявності 21 тисяча комплектів, – брифінг

Про це повідомив заступник директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов на пресбрифінгу в облдержадміністрації сьогодні, 6 жовтня.

«Наш лабораторний центр має достатню кількість тестів та матеріалів для виявлення коронавірусу, а саме близько 21000 комплектів. Тобто, на найближчі місяці ми забезпечені. Крім того, передбачене фінансування на придбання додаткової партії тестів», – зазначив спікер.

Він акцентував, що населення ігнорує рекомендації щодо особистої безпеки, які навесні та влітку виконувалися на достатньому рівні.

Ніколи не забудемо їх, а вас - не зрадимо, - Сергій Гайдай вручив дітям загиблих героїв обереги «Батьківське серце»

На Луганщині вперше відбувся урочистий захід з вручення дітям загиблих героїв російсько-української війни пам’ятних іменних оберегів «Батьківське серце», ініційований військово-цивільною спілкою «Бойове братерство України».

На Луганщині зафіксовано 38 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 16 осіб, Лисичанськ – дві, Рубіжне – дев’ять, Біловодський район – дві, Білокуракинський – одна, Новоайдарський – одна, Попаснянський – одна, Сватівський – дві, Станично-Луганський – три, Старобільський – одна.

Серед них: 15 – з кола раніше визначених контактних осіб, 13 – прибули з тимчасово окупованих територій, 10 – захворілі на пневмонію.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1332 людей.

У районі ООС протягом року СБУ вилучила зі схронів бойовиків понад 137 кг вибухівки і майже 100 тисяч боєприпасів

У 2020 році Служба безпеки України в районі проведення операції Об’єднаних сил вилучила зі схронів бойовиків понад 137 кілограмів тротилу, пластиду і артилерійського пороху, більш ніж 40 одиниць вогнепальної зброї та майже 100 тисяч боєприпасів.

Також під час спецоперацій правоохоронці затримали учасників трьох міжрегіональних організованих угруповань, які займалися нелегальним збутом засобів ураження, у тому числі представникам кримінальних кіл. Про підозру повідомлено 13-ти фігурантам у вчиненні злочину. Двох зловмисників засуджено до різних термінів ув’язнення.

Визначено ще п’ять опорних лікарень «другої хвилі» на 90 інфекційних ліжок

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду з очільниками структурних підрозділів ОДА.

Під час наради в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  Юрій  Стогнієв доповів про організацію роботи медичних закладів області першої хвилі, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Презентовано нові електронні послуги та сервіси в мобільному застосунку «Дія»

На порталі державних послуг «Дія» доступні 27 державних послуг та інформація з шести реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина. 5 жовтня Мінцифри презентовано ще чотири нові послуги на порталі:

- Будівельні послуги – це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди). У липні Мінцифри запустило новий будівельний реєстр і ним вже скористалися понад 18 тис. замовників будівництва.

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували майже 4,7 млрд гривень податків і зборів

У січні-вересні 2020 року платники Луганщини спрямували до зведеного бюджету 4 млрд 675,2 млн гривень.

Це на 309,6 млн гривень більше, ніж у січні-вересні 2019 року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 40,5 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 92,3 млн гривень.

Ремонт лівої сторони мосту в Новоайдарі наближається до завершення

Наразі там готуються до укладання двох шарів асфальтобетону.

Мостобудівники працюють цілодобово. Нічна зміна проводить укладання гідроізоляційного шару. Денна – основні види робіт (армування та бетонування). Загалом на об’єкті працюють 35 осіб.

У вересні по лівій стороні проїзду залили монолітну бетонну плиту, провели бетонування перехідних плит.

Очікується, що у середині жовтня розпочнуться роботи на правій стороні мосту.