Прес-центр6 жовтня 2020, 12:10

Визначено ще п’ять опорних лікарень «другої хвилі» на 90 інфекційних ліжок

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів апаратну нараду з очільниками структурних підрозділів ОДА.

Під час наради в.о. директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації  Юрій  Стогнієв доповів про організацію роботи медичних закладів області першої хвилі, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Він нагадав, що для лікування хворих на COVID-19 визначено 5 опорних лікарень першої хвилі на 165 інфекційних ліжок, зокрема, Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня – 60, Рубіжанська центральна міська лікарня –30, Лисичанська багатопрофільна лікарня – 35,Старобільське РТМО – 30, Біловодська багатопрофільна лікарня –10.

Ці лікарні уклали договори з Національною службою здоров’я України на надання медичних послуг пацієнтам з COVID-19.

Крім того, на базі 21 медичного закладу області створені мобільні бригади з відбору, зберігання та транспортування зразків для тестування методом ПЛР за місцем перебування пацієнтів.

Фінансування закладів охорони здоров’я, які надають допомогу хворим на COVID-19, за договорами з НСЗУ передбачає підвищення заробітної плати медпрацівників у відповідності з державними стандартами.

Також було визначено п’ять закладів другої хвилі на 90 інфекційних ліжок, зокрема: Новоайдарська багатопрофільна лікарня – 15, Новопсковське РТМО– 15, Сватівська багатопрофільна лікарня – 20, Станично-Луганське РТМО – 20, Луганська обласна дитяча клінічна лікарня – 20.

Доповідач наголосив, що для організації боротьби з COVID-19 за рахунок обласного та місцевих бюджетів придбано обладнання на суму 9,2 млн грн. Передусім це апарати ШВЛ, кисневі концентратори, медичні відсмоктувачі, монітори пацієнта, ларингоскопи, мішки Амбу, комп’ютерні електроенцефалографічні комплекси «BRAINTEST-16», напівавтоматичні коагулометри, аналізатори електролітів біологічних рідин, імунофлуоресцентні та біохімічні аналізатори. 

Благодійники передали медзакладам Луганщини 50 кисневих концентраторів та 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Завантаженість інфекційних ліжок лікарень «першої хвилі»становить73 %.

24 вересня протоколом позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій внесено до «жовтої» зони наступні території Луганської області: міста Лисичанськ та  Сєвєродонецьк, Марківський, Міловський, Станично-Луганський та Старобільський райони.