Прес-центр30 липня 2019, 09:07

На громадських пляжах можуть з’явитися пандуси та обладнані зони купання для маломобільного населення

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо благоустрою, зокрема, в частині облаштування громадських пляжів. Відтак зараз розглядається пропозиція обов’язково влаштовувати при їх проектуванні або реконструкції спеціально обладнані спуски у воду та зручні пандуси, окремі зони для безпечного купання та інші зручності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп.

У Мінрегіоні зазначають, що дуже важливо, щоб пляжі були доступними для маломобільного населення – щоб були зручні спуски та пандуси прямо в воду, спеціально облаштовані доріжки і навіть окремі безпечні зони для купання, де могли би плавати люди з інвалідністю, люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми.

Нагадаємо, з 1 квітня в дію вступили нові ДБН «Інклюзивність будівель і споруд», які запровадили створення обов’язкового безбар’єрного простору у всіх громадських місцях. У нових ДБН щодо благоустрою хочемо прописати ці та інші конкретні вимоги до облаштування таких доступних зручностей на пляжах, щоб комфортно було кожному.

За інформацією Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України