Прес-центр1 жовтня 2021, 09:10

На Луганщині впроваджують кращі світові практики соціальної роботи з людьми похилого віку

В облдержадміністрації відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Кращі практики соціальної роботи з людьми похилого віку 2021 року, перспективи 2022 року».

Захід проведено заступницею голови облдержадміністрації Катериною Безгинською.

Обговорено питання реалізації в області Стратегії державної політики з питань здорового та активного довголіття населення, тематичний національний план на період до 2022 року та відповідний Регіональний план заходів.

Також розглянуті кращі практики надання соціальних послуг, впровадження інноваційних моделей соціальної роботи, а також досвід міжнародних та громадських організації у забезпечені прав громадян поважного віку, їх доступу до медичних, освітніх послуг, участі у громадському житті та інші актуальні питання.

Участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, зокрема, Департаментів соціального захисту населення, охорони здоров’я, управління культури, національностей, релігій та туризму, міжнародних і громадських організацій, таких як Міжнародна організація з міграції, Карітас, HelpAge Ineternational в Україні, Луганська обласна організація Товариства Червоного Хреста України, ГО «Східна Надія» та інші.

В онлайн режимі доєднались представники територіальних громад, управлінь/відділів соціального захисту населення, установ надавачів соціальних послуг для громадян похилого віку.