Прес-центр20 вересня 2018, 14:09

На Луганщині за матеріалами СБУ судитимуть одного з очільників окупаційної адміністрації

Служба безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинів проти основ національної та громадської безпеки стосовно так званого «голови ради міністрів ЛНР».

Правоохоронці встановили, що колишній полковник Служби цивільного захисту очолив у березні 2015 року «штаб народної міліції ЛНР», у складі якого чинив спротив силам Антитерористичної операції. Пізніше зловмисник був призначений «головою ради міністрів» псевдореспубліки, де дотепер провадить антиукраїнську діяльність та сприяє окупаційній адміністрації.

Наразі матеріали кримінального провадження, відкритого за статтями 109, 110, 258-3 Кримінального кодексу України скеровано до суду. Зловмисника оголошено в розшук.

Усього протягом 2018 року слідчими СБУ, залученими до проведення операції Об’єднаних сил, завершено досудове розслідування стосовно понад сімдесяти функціонерів окупаційної адміністрації ОРЛО.

Правопорушникам заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочинів проти основ національної та громадської безпеки та оголошено в розшук.

За інформацією СБУ