Архів новин

26 сентября 2018

Обласна влада та Федерація профспілок визначили пріоритети спільних дій

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко взяв участь у розширеному засіданні Ради Федерації профспілок Луганської області.

Під час засідання обговорено низку важливих питань області. Зокрема, заборгованість з виплати заробітної плати, реалізація вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб тощо.

Проведені урочисті заходи, присвячені Дню туризму

Сьогодні, 26 вересня, з нагоди відзначення Дня туризму, в облдержадміністрації відбувся урочистий захід.

Відкриваючи захід, Геннадій Іваненко, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації, привітав всіх зі святом, побажав щастя, миру, натхнення, безперешкодного втілення в життя планів і задумів,  цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні Луганщини.

У Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо відновлення державного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Відповідний законопроект було зареєстровано у Верховній Раді під № 8569 шостого липня 2018 року.

Згідно пояснювальної записки законопроектом «Про внесення змін до Закону України «Про ціни і  ціноутворення» (щодо відновлення державного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування)» пропонується внести зміни та доповнення до частини першої статті 12 Закону України «Про ціни і ціноутворення».

Міністерство економічного розвитку України пропонує скасувати вимоги щодо ведення Книги відгуків і пропозицій

Міністерство економічного розвитку України пропонує скасувати вимоги щодо ведення Книги відгуків і пропозицій для всіх підприємств роздрібної торгівлі та ресторанів.

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» оприлюднено на сайті Мінекономрозвитку.

У Попасній влада та громадськість обговорили перспективи діяльності консультаційних бюро

Сьогодні у Попасній відбулось засідання «круглого столу» за темою «Консультаційні бюро для громадян: особливості надання послуг та формування громадянського суспільства в зоні підвищеної відповідальності Луганської області».

Завершився другий цикл виїзних нарад по територіям

25.09.2018 завершився другий цикл виїзних нарад по територіям з питання реалізації державних програм підтримки аграрного сектору. Наприкінці, з робочим візитом, відвідали Новопсковський район.

Культурні обміни: колектив зі Сватівського району взяв участь у етнофестивалі бойківської культури «Карпатія»

Протягом вересня реалізовано проект «Поширення та збереження національного культурного продукту між Заходом і Сходом України шляхом культурного обміну між закладами і колективами Сватівського району Луганської області та Старосамбірського району Львівської області».

В рамках вищезазначеного проекту до села Спас Старосамбірського району завітав народний фольклорний колектив «Рушничок» комунального закладу «Сватівський районний народний дім «Сватова-Лучка».

Планується посилити відповідальність за продаж алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім

Законопроектом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо зменшення шкідливого впливу на здоров'я молоді від вживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів та посилення відповідальності за порушення у цій сфері» пропонується заборонити продаж алкогольної продукції та тютюнових виробів в торгових місцях площею менше 40 кв. м, якщо вони знаходяться на відстані до 200 метрів від навчальних закладів.

У закладах освіти з наступного року контроль за безпечністю харчування здійснюватиметься за новими правилами

За повідомленням прес-служби Мінагрополітики контроль за безпечністю харчування в закладах освіти з 20 вересня 2019 року буде здійснюватися за новими правилами. Зокрема, найважливішим нововведенням для операторів, які надають послуги харчування, стане запровадження системи НАССР. Така вимога передбачена законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Діти з лінії розмежування виїхали на відпочинок до Туреччини

Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, які проживають поблизу лінії розмежування, відпочинуть у місті Сіде, курорті на Анталійському узбережжі Туреччини.

Молодь з смт Станиця Луганська та с. Макарове завдяки Благодійній організації «Благодійний фонд «Громадяни» насолоджуватимуться парками, атмосферними піщаними пляжами і красивими будинками цього міста.

Колектив зі Сватівського району прийняв участь у етнофестивалі бойківської культури «Карпатія»

Задля культурного обміну між Луганською та Львівською областями, у вересні поточного року було реалізовано проект «Поширення та збереження національного культурного продукту, між Заходом і Сходом України шляхом культурного обміну між закладами і колективами Сватівського району Луганської області та Старосамбірського району Львівської області».

В рамках вищезазначеного проекту до села Спас Старосамбірського району завітав народний фольклорний колектив «Рушничок » комунального закладу «Сватівський районний Народний дім «Сватова-Лучка»

В області реалізуються 38 регіональних цільових програм

У поточному році на Луганщині реалізуються 38 регіональних цільових програм за шістьма напрямами діяльності.

Упродовж січня-вересня поточного року Департаментом економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації надано 106 консультацій з питань розроблення проектів регіональних цільових програм, порядку їх затвердження та внесення змін до діючих програм.

26 вересня відзначається Європейський день мов

Європейський день мов — свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу щорічно 26 вересня.

Свято встановлено 6 грудня 2001 року наприкінці Європейського року мов Радою Європи за підтримки Європейського Союзу з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов, бо збереження та розвиток мов, зокрема малих, декларується як офіційна мовна політика Євросоюзу. Єврокомісія зазначає, що Європейський день мов ставить за мету прийти від популяризації мультилінгвізму до вивчення громадянами ЄС іноземних мов упродовж життя та неурядового співробітництва.

Президент закликав ООН ввести миротворчу місію на Донбас

Президент України Петро Порошенко впевнений, що розгортання багатонаціональної миротворчої операції з повноцінним мандатом ООН з єдиною чітко визначеною метою щодо відновлення суверенітету та територіальної цілісності України може бути визначальним фактором припинення страждань українського народу. Про це Петро Порошенко сказав, виступаючи під час Заходу високого рівня щодо діяльності ООН з підтримання миру в рамках участі у 73-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Оновлено реєстр регіональних цільових програм, що діють на території Луганської області у 2018 році

У поточному році в області реалізуються 38 регіональних цільових програм за 6 напрямами діяльності.

З початку року розпорядженнями голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації достроково припинено дію 2 програм через втрату актуальності їх завдань і заходів та затверджено 5 програм, з яких:

Уряд схвалив проект Угоди з Грузією про взаємні поїздки громадян ID-паспортом

Уряд України схвалив проект Угоди з Грузією про взаємні поїздки громадян за внутрішнім паспортом, повідомляє агенція РБК-Україна, яка опублікувала документ.

Згідно з документом, громадяни України та Грузії зможуть в’їжджати на територію іншої країни без оформлення візи на підставі не тільки закордонного паспорта (паспорта громадянина Грузії), а й паспорта з безконтактним електронним носієм (ID-картка).

Перебування після такого в’їзду буде обмежене періодом 90 днів протягом 180-ти.

ПРОГРАМА НІМЕЦЬКОГО ЦЕНТРУ ПІДТРИМКИ ІМПОРТУ (IMPORT PROMOTION DESK, IPD)

Дніпропетровська ТПП запрошує взяти участь у програмі німецького Центру підтримки імпорту (Import Promotion Desk, IPD), що починається цієї осені для українських виробників натуральних інгредієнтів для харчової, косметичної та фармацевтичної галузей.

Метою IPD є встановлення довгострокових торговельних відносин між українськими компаніями з цільових секторів та німецькими й іншими європейськими покупцями. Для цього IPD надаватиме підтримку відібраним українським виробникам у питаннях підготовки до експорту.

Піротехніками на Луганщині вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 25 вересня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 0,88 га місцевості у Новоайдарському, Попаснянському, Станично-Луганському районах та прибережну територію річки Айдар поблизу села Денежникове.

Загалом виявлено та вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: сім артилерійських снарядів, дві ручні гранати й один підривник.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Поїздка дітей на відпочинок до Туреччини

Навіть осіння дощова погода не зіпсувала настрій дітей, які сьогодні прямують на відпочинок до Туреччини. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які мешкають на лінії розмежування (смт. Станиця Луганська, с. Макарове), завдяки Благодійній організації «Благодійний фонд «ГРОМАДЯНИ» відпочинуть у чудовому місті Сіде, який визнаний найкращим курортом на Анталійському узбережжі Туреччини. З його красою, чистотою вулиць і парків, атмосферними піщаними пляжами і красивими будинками мало що може зрівнятися в цій частині країни.

Вперше з 2014 року на Луганщині відзначили працівників туристичної галузі

Сьогодні, 26 вересня, з нагоди відзначення Дня туризму в облдержадміністрації відбувся урочистий захід.

Відкриваючи його, заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко зазначив, що вперше після початку військової агресії проти нашої країни зібралися представники туризму області.

ЄС допомагає Україні визначити стан водних ресурсів

19 вересня 2018 р. Кабінет Міністрів України затвердив новий Порядок здійснення державного моніторингу вод, який відповідає директивам ЄС і допоможе отримати більше інформації про стан вод в Україні. До його розробки долучилися проект ЄС «Підтримка України в апроксимації законодавства ЄС у сфері навколишнього середовища» (APENA) та проект ЄС – ПРООН «Удосконалення екологічного моніторингу в Чорному морі» (EMBLAS).

Конкурс з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах Новопсковського району

25.09.2018 у Новопсковській райдержадміністрації відбулося засідання конкурсного комітету з організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі Новопсковського району, в якому взяла участь співробітник Департаменту В. Сироватка.

Об’єктами конкурсу стали 4 приміські маршрути сполученням: Новопсков АС – Березівка, Новопсков АС – Рогове, Новопсков АС – Ганусівка, Новопсков АС – Кубань.

Новини ООС: вздовж всієї лінії зіткнення фіксуються ворожі обстріли

Протягом минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались протитанкові, підствольні та автоматичні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

По укріпленнях сил ООС поблизу Золотого та Катеринівки Попаснянського району відкривався вогонь з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У напрямку Станиці Луганської вівся обстріл зі стрілецької зброї.