Прес-центр13 вересня 2018, 09:09

Перенесення пункту пропуску «Мілове» на українську територію майже завершено

Нараду з врегулювання проблемних питань, що виникли унаслідок блокування ділянки автомобільної траси «Т-13-07», яка частково проходить територією РФ, провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко у Міловському районі.

Також обговорені заходи з інженерного облаштування ділянки державного кордону, яка проходить вулицею Дружби Народів у Міловому.

«Продовжується вжиття невідкладних мір щодо недопущення погіршення системи життєзабезпечення. Ми опрацьовуємо дії для зниження соціальної напруги у районі, – наголосив Юрій Клименко. – Зокрема, у разі ускладнення погодних умов між населеними пунктами, сполучення між якими ускладнене, планується курсування спеціальний транспорт ДСНС. Також Службою автомобільних доріг у Луганській області розглядатимуться варіанти ремонту об’їзних автошляхів».

Представник Луганського прикордонного загону Руслан Румілов поінформував, що роботи з перенесення пункту пропуску «Мілове» на українську територію підходять до завершення. Очікується, що з 14 вересня пункт пропуску функціонуватиме у нормальному пропускному режимі.

Нагадаємо, що через перекриття РФ ділянки вищеназваної дороги ускладнено сполучення між населеними пунктами Зоринівка та Мілове. Декілька сіл майже відрізані від районного центру, обмежені в можливості отримати першу медичну допомогу та від рятувальників.