Прес-центр19 жовтня 2020, 16:10

Перспективи розвитку туристичних об’єктів Кремінщини досліджено Державним агентством розвитку туризму України

Оцінка стану та перспектив розвитку туристичних об’єктів на території Кремінського району надана Державним агентством розвитку туризму України.

Саме у Кремінній відбулася зустріч з цього питання представників агентства та Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської обласної державної адміністрації.

Гості ознайомились з елементом готельного обслуговування та пропозицією активного відпочинку: пішими, велосипедними та водними походами.

Вони відвідали бази відпочинку «Лісова поляна» та «Сосновий бор», готельний комплекс «Прилісне», будинок відпочинку «Будинок мисливця».

Маршрут передбачав відвідування заповідного урочища «Дубовий гай», де величають 300-літні дуби, урочища «Білоусова садка», що являє собою насадження сосни середини XVIII сторіччя, та Луганського обласного фізкультурного центру «Олімп», де проходять навчально-тренувальну підготовку провідні спортсмени Луганщини та України.

Представники Держагентства також завітали до школи верхової їзди «Кінний дім», яка розташована у глибині лісового масиву. Тут діти та дорослі мають можливість у мальовничому куточку навчитись верховій їзді, догляду за кіньми, здійснити індивідуальні та групові прогулянки верхи заповідними стежками Кемінщини.

Спеціалісти Держагентства відзначили потенціал району – на Кремінщині є всі умови для активного відпочинку та оздоровлення.

Захід організовано в рамках розробки Державним агентством розвитку туризму України спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України проєкту Державної цільової програми з розвитку внутрішнього та в’їзного туризму «Мандруй Україною» на виконання доручення Офісу Президента України.