Прес-центр14 грудня 2017, 16:12

Проблеми луганських атошників будуть вирішуватись на державному рівні

Радник заступника Глави Адміністрації Президента України Альона Вербицька зустрілась із громадськими активістами та учасниками антитерористичної   операції.

«Луганщина 17-та із 24-х областей України, яку я відвідала. Адже заступника Глави Адміністрації Президента, генерал-лейтенанта Валерія Кондратюка, який курує  вирішення військових та цивільних питань військовослужбовців та учасників АТО, цікавить ситуація не лише в містах обласного значення, а й у кожному районі області. Я приїхала, щоб занотувати та узагальнити проблеми, які вас хвилюють, і винести їх вирішення на державний рівень», – зазначила Альона Вербицька, звертаючись до присутніх.

Серед питань, які порушили учасники зустрічі, проблеми отримання спеціалізованої медичної допомоги, санаторно-курортного лікування, створення окремого медичного закладу та реабілітаційного центру для учасників АТО. Крім того, були озвучені проблеми щодо отримання статусу учасника бойових дій та нарахування пенсій колишнім бійцям добровольчих батальйонів, пов’язані із правовими колізіями.

У відповідь, Альона Вербицька акцентувала, що таких людей в Україні майже сім тисяч, а проблеми типові для всієї країни, тож їх вирішення Адміністрація Президента України триматиме на особливому контролі.