Архів новин

05 декабря 2017

Презентовано ґендерний паспорт Луганської області

5 грудня 2017 року в облдержадміністрації на брифінгу для ЗМІ презентовано ґендерний паспорт Луганської області. Журналістам його представили директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук, радник голови облдержадміністрації з питань ґендерної політики Людмила Харченко, координатор з питань гуманітарного реагування у Луганській області Фонду ООН у сфері народонаселення Ганна Висоцька та радник з правових питань Агентства ООН у справах біженців Олександра Литвиненко.

За минулу добу на Луганщині вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів

4 грудня піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено та обстежено 16 га території області: у місті Сватове, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Загалом виявлено та вилучено 10 одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: п’ять артилерійських снарядів, одну мінометну міну, дві одиниці підривників та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадаємо, що розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Презентовано ґендерний паспорт Луганської області

Сьогодні, 5 грудня, в облдержадміністрації на брифінгу для ЗМІ презентовано ґендерний паспорт Луганської області. 

Було зазначено, що найбільшу вікову категорію населення Луганської області  – 319 тис. осіб, складають молодь (25 – 34 роки) та люди середнього віку (35 – 54 роки). Населення віком 65+ становить майже 128 тисяч осіб.

Найменшою категорією є молодь у віці від 15 до 18 років.

Кількість жінок та чоловіків приблизно однакова у кожній віковій категорії, крім людей похилого віку, де жінок майже удвічі більше ніж чоловіків: 85 тис. та 42 тис. відповідно. 

На Луганщині правоохоронці продовжують вилучати з незаконного обігу вибухонебезпечні предмети

1 кг пластиду, гранати, димова шашка та набої калібру 5,45 мм – все це вилучили правоохоронці у приватному будинку в м. Лисичанськ.

Вчора, в ході проведення санкціонованого обшуку в будинку, де зареєстрований 53-річний чоловік, оперативники Лисичанського відділу поліції спільно зі співробітниками СБУ виявили та вилучили кілограм пластиду, димову шашку ДМ-11, дві гранати (Ф-1, РГН) та 58 набоїв калібру 5,45 мм.

У місті Щастя правоохоронці виявили схованку з боєприпасами

Співробітники СБУ спільно з оперативниками відділення поліції №1 (м. Щастя) Новоайдарського відділу поліції у напівзруйнованому гаражі в м. Щастя виявили схованку з боєприпасами.
Вчора, в ході реалізації оперативної інформації, у підвалі напіврозібраного гаражу, що по вул. Донецькій м. Щастя, під грудою сміття у мішку правоохоронці виявили «закладку» з боєприпасами. Зі схованки вилучено: мінометна міна калібру 82 мм, постріл РПГ-7С, постріл ОГ-9, дев’ять гранат, три запали УЗРГМ та близько 600 набоїв різного калібру.

Українці вибороли золото світової першості з силового екстриму

У місті Запоріжжя відбувся командний чемпіонат Світу з силового екстриму (в/к до 105 кг).

За звання чемпіонів світу боролись п’ять команд, представники з Грузії, Канади, України, Чехії та Норвегії.

До складу національної збірної увійшов спортсмен з Луганської області – володар кубку України 2017 року з силового екстриму, рекордсмен України з пауерліфтингу та силового екстриму Олександр Дубовий (місто Рубіжне).

В області на більшість продуктів харчування ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу цін на соціально значущі товари за третю декаду листопада, у порівнянні з другою, на контрольованій українською владою території області склалася наступна цінова ситуація.

Середні ціни на більшість продуктів харчування  залишалися стабільними. 

Юрій Гарбуз: Нехай усі, хто в ці зимові дні на передовій, якомога скоріше повернуться додому з перемогою!

Сьогодні, 5 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз узяв участь в урочистих заходах до Дня Збройних Сил України, який відбувся у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі.

На Луганщині обговорили раннє втручання та проблемні питання соціальної реабілітації

Зазначені теми були підняти під час роботи «круглого столу», який відбувся у місті Кремінна за підтримки ЮНІСЕФ.

Учасники засідання також розглянули питання соціального захисту осіб з інвалідністю та їх соціалізацію в умовах децентралізації, реабілітацію дітей, проблеми охорони здоров’я, освіти та інші актуальні питання.

Зазначено, що в області щороку збільшується кількість осіб з інвалідністю та дітей, які потребують реабілітаційних послуг.

Юрій Гарбуз доручив оперативно ліквідувати наслідки ворожого обстрілу

Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз особисто перевірив хід відновлювальних робіт у смт Врубівка Попаснянського району, по якій минулої ночі терористи зробили 12 пострілів зі 120-мм артилерії.Голова Луганської обласної державної адміністрації - керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз особисто перевірив хід відновлювальних робіт у смт Врубівка Попаснянського району, по якій минулої ночі терористи зробили 12 пострілів зі 120-мм артилерії.

5 грудня об 11:00 у КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» (просп. Перемоги, 94) відбулася презентація технічного обладнання для музею та концепту освітніх воркшопів для шкіл – «Музейна лабораторія»

5 грудня об 11:00 у КЗ «Лисичанський міський краєзнавчий музей» (просп. Перемоги, 94) відбулася презентація технічного обладнання для музею та концепту освітніх воркшопів для шкіл – «Музейна лабораторія».

На Луганщині пройшли обласні етапи міжнародних конкурсів

Зокрема, це – І–ІІІ етапи VIІI Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка та ХVIІI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

У жовтні–листопаді відбувся перший (шкільний) етап міжнародних конкурсів, у якому брали участь близько 18 тисяч учнів 3–11 класів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів регіону.

У другому (міському/районному) етапі конкурсів (листопад 2017 року) змагались більше двох тисяч учнів та студентів вищих навчальних закладів.

На Луганщині проведено засідання «круглого столу» за темою: «Раннє втручання. Проблемні питання соціальної реабілітації»

4 грудня 2017 року з метою організації роботи з соціальної реабілітації в області в місті Кремінна Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації проведено засідання «круглого столу» за темою:  «Раннє втручання. Проблемні питання соціальної реабілітації». Захід відбувся за підтримки ЮНІСЕФ.

Програма Accelerating Entrepreneurs від компанії EY допомагає динамічним стартапам з усього світу масштабувати бізнес

Програма Accelerating Entrepreneurs від компанії EY допомагає динамічним стартапам з усього світу масштабувати бізнес. 30 учасників, які пройдуть конкурсний відбір, зможуть взяти участь у комплексній програмі, що включає особисті консультації, нетворкінг та обмін досвідом, а також:

Творчий фронт Олександра Моісєєнка

До подій 2014 року випускник місцевого технікуму, технологічного інституту, колишній працівник «Азоту» Олександр Моісєєнко не був відомим як волонтер. Хоча створені ним залізні скульптури у стилі техно-арт вже багато років прикрашають його рідний Сєвєродонецьк.

Проте, згадуючи події першої половини 2014-го, колишній військовослужбовець каже: «Як можна було допомагати бойовикам, якщо 20 років тому ти присягав вірності народові України?»

За час окупації незаконними збройними формуваннями місто майже не постраждало. Допомоги потребували жителі сусіднього Лисичанська.

Служба зайнятості Луганщини працевлаштовує людей з інвалідністю

1 грудня поточного року Луганська обласна служба зайнятості провела прес-тур, присвячений Міжнародному Дню осіб з інвалідністю.

Новини АТО: на Луганщині ворог відкривав вогонь зі 152-мм артилерії

Протягом минулої доби та після півночі об’єднані російсько-терористичні бандформування дев’ять разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Так, обстріляно смт Врубівка Попаснянського району зі 152-мм артилерія.

Також, у напрямку сіл Троїцьке, Катеринівка і Новозванівка Попаснянського району тричі застосовувалися 120-мм міномети та великокаліберні кулемети.