Прес-центр21 вересня 2018, 09:09

Реалізація Концепції Нової української школи на контролі обласної влади

Як саме використовується субвенція з державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів на придбання меблів, дидактичних матеріалів та комп’ютерного обладнання для 1-х класів закладів загальної середньої освіти, а також використання коштів з дербюджету на підтримку осіб з особливими освітніми потребами під час селекторної наради доповіли керівники районів, міст та громад області.

Їх заслухали заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва та директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк.

Так, у режимі «відео-конференції» усі ті, від кого залежить своєчасне та якісне впровадження Нової української школи в процесі реформування освітньої галузі Луганської області розповіли як проходять тендери на закупівлю та доставку необхідних матеріалів для навчання першачків.

Аналізуючи стан освоєння коштів державної субвенції, Ольга Лішик висловила вдячність проведеної своєчасної роботи у Марківському та Станично-Луганському районах. Вона порекомендувала іншим районам, у разі потреби, зверталися до них за консультацією.

Крім цього, Ольга Лішик висловила своє занепокоєння щодо не виділення співфінансування на придбання меблів та техніки для шкіл Новопсковського району. Останнє проведено на початку серпня. Відповідно прийнято рішення щодо винесення цього питання на чергової сесії районної ради. Але досі вона не проведена.

Заступник голови облдержадміністрації взяла на контроль це питання.

Також під час наради деякі райони надали пропозиції щодо місця, де будуть розташовані футбольні поля зі штучним покриттям. 

Нагадаємо, що наша область долучились до конкурсу проектів з будівництва цих майданчиків, який проводить Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Наприкінці заходу Ольга Лішик оголосила, що 6 жовтня у смт Новопсков відбудеться молодіжний фестиваль «Дике поле». На пісенний захід запрошуються талановиті хлопці та дівчата.