Прес-центр4 грудня 2017, 11:12

Семінар-нарада щодо безпечності та якості харчових продуктів у освітніх закладах області

В облдержадміністрації відбувся семінар-нарада «Дотримання вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та окремих показників якості операторами ринку, які здійснюють постачання харчових продуктів до дошкільних та навчальних дитячих закладів, лікувально-профілактичних закладів, закладів соціального захисту».

Організатором виступило Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області.

У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян, представники суб’єктів господарювання, які здійснюють постачання харчових продуктів до освітніх закладах, державних установ соціального захисту та фахівці Держпродспоживслужби Луганської області.

Під час семінару учасників ознайомили з епідеміологічною ситуацією за поточний період 2017 року в Україні та Луганській області, інфекційними захворюваннями, які передаються через харчові продукти та їх профілактику.

Акцентовано увагу на порядок організації харчування дітей у дошкільних, навчальних та оздоровчих закладах.

Крім цього, учасники дізналися про організацію та порядок державного контролю операторів ринку, які проводять діяльність з виробництва та обігу харчових продуктів.

Після закінчення програми семінару-наради відбулися дискусії, під час яких всі присутні мали змогу задати доповідачам питання і спільно обговорити найбільш актуальні теми.