Прес-центр20 жовтня 2020, 17:10

Сергій Гайдай допоможе із завершенням ремонту головної транспортної артерії Міловщини та облаштуванням території єдиного дитсадку у Міловому

Очільник Луганської області Сергій Гайдай відвідав із робочою поїздкою Міловський район.
Прямуючи до райцентру, він оцінив якість ремонтних робіт на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення О13-0801 Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка.
Значення цієї транспортної артерії важко переоцінити. Адже після перекриття Російською Федерацією на кордоні з Україною ділянки автошляху Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове, це єдина дорога, що поєднує північну частину району з смт Мілове, в якому знаходиться опорна школа, а також забезпечує сполучення із Біловодським районом. Крім того, вона слугує перемичкою між шляхами державного значення Т-13-07 Сватове – Новопсков – Мілове та Н-26 Чугуїв – Мілове.
Роботи з поточного середнього ремонту ділянки км 8+000 – км 13+000 ведуться Управлінням розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації за рахунок коштів державного дорожнього фонду. Вартість робіт становить понад 37,0 млн грн.
Як повідомив голова Міловської райдержадміністрації Віталій Рукавіцин, вже підготовлений проєкт із ремонту наступної ділянки дороги: км 13+000-км 20+000, але районний бюджет неспроможний його профінансувати.
Сергій Гайдай пообіцяв включити зазначену ділянку до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.
Наступним об’єктом став Комунальний дошкільний навчальний заклад «Ластівка», що було введено в експлуатацію у далекому 1978 році. Його проєктна потужність 98 місць, але на теперешній час у дитсадку виховуються 130 малюків.
У 2015-2019 роках в рамках проєктів з розвитку місцевого самоврядування у КДНЗ «Ластівка» реконструювано харчоблок, придбано дитячі меблі та проведено капітальний ремонт спортивної зали.
У поточному році за рахунок Надзвичайної кредитної програми для відновлення України здійснюється термомодернізація дитсадку. Роботи планують завершити до кінця року, але сучасного облаштування потребує територія «Ластівки». Тож голова облдержадміністрації пообіцяв у наступному році допомогти із фінансуванням на створення майданчиків для ігор та занять спортом для вихованців дитсадку.