Прес-центр22 жовтня 2020, 15:10

Сергій Гайдай з представниками делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні обговорив гуманітарну ситуацію в області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з головою делегації МКЧХ в Україні Флоранс Жиллєтт.

Головною темою обговорення стали поточна гуманітарний стан Луганщини, боротьба з COVID-19, робота КПВВ «Станиця Луганська», а також відкриття нових пунктів пропуску.

Сергію Гайдаю повідомили, МКЧХ надає матеріальну допомогу близько 700 постраждалим від пожежі домогосподарствам. Флоранс Жиллєтт зазначила, що хоча їх мандат розповсюджується на допомогу постраждалим від бойових дій – вони не могли залишитись осторонь людського горя.

На її питання щодо планів з відкриття КПВВ «Станиця Луганська», очільник області сказав, що пропускний пункт технічно готовий до відкриття. Проте поточна епідеміологічна ситуація не може сприяти його відкриттю. Сергій Гайдай наголосив, що його найголовнішим завданням наразі є захист населення від небезпечного захворювання.

Втім він відзначив, що в листопаді КПВВ у Щасті та Золотому мають бути повністю готові.