Прес-центр6 вересня 2018, 16:09

Сформовані пропозиції до центральних органів виконавчої влади щодо покращення економічного стану області

У рамках спільного науково-дослідницького проекту «Економіко-правові засоби стимулюючого впливу на розвиток Донбасу» у Сєвєродонецьку відбулося засідання тематичного «круглого столу» за темою «Сучасний стан розвитку економіки Луганського регіону: проблеми та шляхи їх вирішення».

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Геннадій Іваненко, який узяв учать у роботі засідання, наголосив, що тема для обговорення дуже актуальна. «Економіка Луганської області знаходиться у зоні негативних викликів. Тому в умовах обмеженого фінансування, для стабільної роботи бізнесу та життєзабезпечення населення області, облдержадміністрації необхідно вирішити низку проблемних питань, а саме: зруйновані дороги, відсутність стабільного залізничного сполучення, невизначеність з енергопостачанням, відсутність повноцінної обласної лікарні. Відповідна робота по цим напрямам ведеться. Для нас дуже важлива незалежна наукова експертиза економічної ситуації в області», – зазначив він.

Також під час заходу акцентовано, що малий та середній бізнес – це соціально-економічний фундамент, без якого не може стабільно розвиватися будь-яка європейська країна. Проте, загальна економічна та соціальна роль підприємництва можлива лише за умови всебічної підтримки державою цього сектору економіки.

Про алгоритм підтримки малого та середнього бізнесу в області розповів директор Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації Сергій Медведчук.

За підсумками роботи «круглого столу» його учасники сформували рекомендації та пропозиції до центральних органів виконавчої влади щодо механізмів покращення економічного стану Луганської області.

Захід відбувся за підтримки Фонду ім. Фрідріха Еберта (Німеччина), Інституту економіко-правових досліджень НАН України (Луганська філія), Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Асоціації  вчених – внутрішньо переміщених осіб, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Луганської обласної науково-координаційної ради ДНЦ НАН і МОН України.