Прес-центр15 березня 2018, 15:03

У Білогорівці запрацювала телефонна лінія для постраждалих від домашнього та ґендерного насильства

У смт Білогорівка Попаснянського району проведено дев’ятий заключний інформаційний захід у рамках пілотного проекту «Відповідальність починається із нас» щодо попередження та реагування на випадки ґендерного та домашнього насильства.

У містах, селах та селищах Попаснянського району визначено 14 контактних осіб із числа лідерів громадської думки громади, які пройшли відповідне навчання та на волонтерських засадах надаватимуть допомогу жінкам і чоловікам, постраждалим від насильства, або по відношенню до яких є ризик насильства.

Визначено контактну особу і в Білогорівці, яка разом із психологом Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги провела інформаційну сесію для школярів, вчителів та небайдужих мешканців цього населеного пункту.

Контактній особі було вручено мобільний телефон для надання консультацій мешканцям Білогорівки.

Відтепер за номером телефону 095 363 99 19 можна отримати кваліфіковану підтримку, дізнатися про свої права або бути перенаправленими до профільних фахівців районного рівня.  

Нагадаємо, що протягом лютого-березня Департаментом соціального захисту населення разом із Попаснянською райдержадміністрацією та міжнародними партнерами проведено серію із дев’яти виїзних заходів у громадах, де визначено контактних осіб із надання допомоги постраждалим від фізичного, психологічного, економічного або сексуального насильства.

Проект реалізується Департаментом соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації за підтримки Попаснянської райдержадміністрації спільно із міжнародними організаціями Médecins du Monde, Фонд ООН у галузі народонаселення та Action Against Hunger.