Архів новин

23 марта 2018

Артуру Чернову вручено посвідчення та нагрудний знак Майстер спорту України

Ця урочиста подія відбулася під час засідання виконкому Сєвєродонецької міської ради.

Почесне звання Майстер спорту України присвоєно йому за відповідним наказом Міністерства молоді та спорту України, в зв’язку з виконанням вимог Єдиної спортивної класифікації України з виду спорту «Кікбоксинг WPKA».

Артур Чернов – вихованець Школи гун-фу «Дракон і Тигр» Міського клубу східних бойових та оздоровчих систем, студент першого курсу Кафедри здоров’я людини та фізичного виховання Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

У сфері ресторанного господарства області діють 833 заклади

Це – 405 кафе, закусочні, буфети та 344 їдальні, у тому числі закритих (для харчування чітко визначеної групи осіб на підприємствах та в організаціях, у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах, малозабезпечених верств населення тощо) – 336.

Також 68 барів, шість ресторанів та 10 закладів з постачання готової їжи.

Ці заклади розраховані на

Кількість зайнятих у цій сфері – 2,5 тисяч осіб.

У минулому році розпочали свою діяльність 56 об’єктів ресторанного господарства.

Уряд збільшив розмір державних премій для журналістів та митців

З метою заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх та публіцистичних творів, колективів театру та кіно до створення нових оригінальних творів Уряд збільшив розмір державних премій.

Уряд збільшив розмір державних премій для журналістів та митців

З метою заохочення журналістів, авторів, художників, перекладачів художніх та публіцистичних творів, колективів театру та кіно до створення нових оригінальних творів Уряд збільшив розмір державних премій.

«Фантомівці» Луганщини затримали порушника з цінним вантажем

Вчора співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон АТО Головного управління ДФС у Луганській області (спецпідрозділ «Фантом») під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

Встановлено, що житель смт Станиця Луганська разом з найнятим ним за 200 гривень жителем с. Макарове Станично-Луганського району намагався переправити з Луганська об’ємний вантаж.

Семінар «Діяльність громадських і благодійних організацій: з чого почати і куди рухатись»

Участь у семінарі можуть взяти представники громадських і благодійних організацій, лідери ініціативних груп та волонтери Луганської області.

Участь у заході безкоштовна.

Під час заходу учасники зможуть:

1) дізнатися, які існують «підводні каміння» під час громадської/благодійної діяльності: працевлаштування членів організації, оформлення волонтерів, юридичний захист від рейдерства, можливості статусів неприбуткових організацій;

2) ознайомитися з варіантами отримання ресурсів від органів влади;

Прийнята Верховною Радою легалізація самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковою

Згідно новоприйнятого Закону №3696 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт, узаконення самовільно збудованих приватних і дачних будинків є безстроковим.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Мета ДБН – комфорт і безпека громадян, — Мінрегіон

У рамках освітньої платформи СANactions за участі заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лева Парцхаладзе, архітекторів, проектантів та дизайнерів, відбулась профільна дискусія «ДБН. Цивілізовані норми».

Представники Луганщини взяли участь у міжнародному фестивалі арт-терапії

У Києві відбувся ХХХ Міжнародний фестиваль арт-терапії «АРТ-ПРАКТИК», у якому взяли участь більше 500 учасників та 60 тренерів з України та інших країн світу (Іспанії, Білорусі, Туркменістану та ін.).

Нашу область представили фахівці Кремінської спеціальної школи-інтернату, Попаснянського районного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Лелека» та Луганського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Про ініціативу створення громадського об’єднання Асоціації з розвитку туризму в Луганській області

Шановні  жителі Луганщини!

  Повідомляємо вам про ініціативу створення Асоціації з розвитку туризму в Луганській області, яка стане спільною платформою для  консолідації зусиль бізнесу, громадськості, науки, органів влади й створюватиме сприятливі умови з розвитку туристичної сфери в регіоні.

Піротехніками на Луганщині вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 22 березня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 2,26 га місцевості у місті Попасна, смт Станиця Луганська, Новоайдарському, Попаснянському і Станично-Луганському районах.

Загалом, виявлено та вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів, а саме: два артилерійських снаряди, одну ручну гранату та дві одиниці іншої вибухівки.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

У період з 7 по 9 вересня 2018 року у м. Єреван (Республіка Вірменія) відбудеться вісімнадцятий універсальний торгово-промисловий виставковий форум ARMENIA EXPO 2018

   Союз промисловців та підприємців Вірменії спільно з виставковою компанією LOGOS EXPO Center при підтримці Уряду Республіки Вірменія 7-9 вересня 2018 року у м. Єреван, Республіка Вірменія (м. Єреван, вул. А. Акопяна, 3) проводитиме вісімнадцятий універсальний регіональний торгово-промисловий виставковий форум ARMENIA EXPO 2018.

   Мета форуму – зміцнення ділових зв’язків, формування здорового конкурентоспроможного середовища, а також надання можливостей щодо пошуку спільних точок дотику для подальшого співробітництва між місцевими та закордонними учасниками.

Керівництвом області та делегацією ПРООН в Україні визначені пріоритети співпраці

Відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна з менеджером Програми з відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні Віктором Мунтяну та програмним координатором Володимиром Лященком.

У заході взяв участь директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Денис Денищенко.

Присутні розглянули напрями подальшої співпраці в рамках Програми з відновлення та розбудови миру, обговорили вже завершені проекти з відбудови інфраструктурних об’єктів Луганської області, а також плани на майбутнє.

22 березня 2018 року відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна з делегацією ПРООН в Україні

22 березня 2018 року у приміщенні обласної держадміністрації відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Вадима Данієляна, директора Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності Дениса Денищенка з менеджером Програми з відновлення та розбудови миру Програми розвитку ООН в Україні Віктором Мунтяну та програмним координатором Володимиром Лященком.

Метою зустрічі було обговорення напрямів подальшої співпраці в рамках Програми з відновлення та розбудови миру.

«ГРУЗІЯ – КРАЇНА МОЖЛИВОСТЕЙ»

15 травня 2018 року в готелі Radisson Blue Iveria в Тбілісі (Грузія) відбудеться щорічний форум «Грузія – країна можливостей». Мета щорічного Форуму – об'єднати 500 бізнесменів, інвесторів, представників уряду і міжнародних організацій, які цікавляться питаннями, що стосуються економіки Грузії та обговорити поточні і перспективні можливості та виклики, що стоять перед національною економікою. 

Форум надає можливість потенційним інвесторам отримати інформацію про макроекономічну, юридичну та податкову ситуацію в країні.

Луганська область посіла 6 місце за рейтингом дотримання місцевими органами виконавчої влади вимог та принципів державної регуляторної політики

  Державною регуляторною службою України (ДРС) підведено підсумки виконання у 2017 році місцевими органами виконавчої влади вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

  Регуляторна політика – це інструмент, за допомогою якого країни світу дотримуються балансу інтересів між державою, підприємцем і споживачем, досягають зменшення бюрократичного навантаження на малий бізнес, а також збільшують конкурентоздатність бізнес-середовища.

Станиця Луганська приєдналась до флешмобу #Тризубгуртує

На Луганщині у Станиці Луганській учні місцевої школи разом із військовими приєдналися до Всеукраїнського флешмобу «Тризуб гуртує», який проводиться з 22 по 25 березня в мережі Інтернет.

Акція присвячена відзначенню 100-річчя прийняття Українською Центральною Радою тризуба як Великого і Малого Державного Герба УНР (1918 рік).

Учасники створили форму Державного Герба України та сфотографувалися, а потім розмістили у соціальній мережі Фейсбук з хештег #Тризубгуртує це зображення.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 47,3 %) в області

За дванадцятий тиждень 2018 року, станом на 23 березня, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 47,3 %).

При епідемічному пороговому рівні 86,6 захворюваність склала 45,6 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 3 214 осіб, з них 2 020 (62,9 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 154 хворих, у тому числі 100 дітей віком до 14 років.

З початку епідемічного сезону в області проти грипу щеплено 2988 осіб.

Приєднаємося до Години Землі

Всесвітня кампанія Година Землі 2018 року відбуватиметься у суботу, 24 березня, о 20:30.

Люди у всьому світі вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб продемонструвати необхідність об’єднаних дій для збереження природи нашої планети.

Нагадаємо, що Година Землі була розпочата у 2007 році Всесвітнім фондом природи WWF в Австралії, щоб привернути увагу до проблеми зміни клімату. У 2008 році акція поширилася світом – у ній взяли участь більше 50 мільйонів осіб у 35 країнах світу. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

20 квітня 2018 року у м. Сєвєродонецьку відбудеться Науковий дитячий Хакатон «Як діти можуть впливати на розвиток науки та бізнесу в Україні

В рамках проекту «Генерація UA» 20 квітня 2018 року  у м. Сєвєродонецьку відбудеться Науковий дитячий Хакатон «Як діти можуть впливати на розвиток науки та бізнесу в Україні».

Проект «Генерація UA»  є частиною програми  «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: долучення ВПО до активних учасників процес», що реалізується за ініціативи Дитячого Фонду Німеччина (ChildFund Deutschland) та  МБФ «Жовто-Блакитні Крила», за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Обережно крижані бурульки

ОБЕРЕЖНО КРИЖАНІ БУРУЛЬКИ!

   Внаслідок температурних перепадів на дахах будинків, виступаючих частинах будівель і на великих деревах масово утворюються крижані бурульки. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. Падіння снігу або льоду з даху може привести не тільки до сильного удару або струсу мозку, але і до смерті.

    На дахах можна побачити величезні бурульки, які можуть травмувати людину і місця падіння яких нічим не огороджені. Комунальники як часто це буває навіть не намагаються попередити про небезпеку, не говорячи про те, щоб усунути її.

Інформація за 22.03.2018

Довідка про основні надзвичайні ситуації та події на території Луганської області за 22.03.2018

Класифіковані надзвичайні ситуації техногенного, природного та іншого характеру – 0, з них:

державного рівня – 0;

регіонального рівня – 0;

місцевого рівня – 0;

об’єктового рівня – 0.

 

Кількість пожеж –0, з них:

у житловому секторі –0;

на виробництві – 0;

в екосистемах – 0;

на транспорті – 0;

інші – 0.

Новини АТО: вздовж лінії розмежування зберігалася тиша

Протягом минулої доби обстрілів на Луганщині не зафіксовано – вздовж усієї лінії розмежування зберігався спокій.

«Режиму тиші», про який було домовлено у Мінську, протилежна сторона дотрималася.