Прес-центр12 травня 2024, 07:05

У Невському росіяни зруйнували ще чотири будинки, знищена окупантами Попасна заселена на 1,4 %, у Довжанську впав безпілотник загарбників

«Другу добу поспіль росіяни б’ють по житловій забудові Невського, де ще залишається місцеве населення. Ворог застосовував артилерію та міномети різних модифікацій. У селі пролунали чотири вибухи. Наслідки учорашніх ударів – руйнація чотирьох приватних будинків. Нагадаю, що днем раніше було пошкоджено ще п’ять. Щоразу вмовляємо людей на евакуацію», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Також, за його повідомленням, артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Куземівка та Стельмахівка.

Авіаційні удари загарбники спрямували по Твердохлібовому та Сергіївці.

Атаки ворога відбиті біля Стельмахівки, Макіївки, Невського, у Серебрянському лісі та у Білогорівці. 

Два роки росіяни навіть нічого не обіцяють – до Попасної не повертаються люди, бо нікуди. Окупанти вщент зруйнували 20-тисячне місто ще при штурмі навесні 2022-го. Зрозуміли, що показову відбудову там не проведеш, а на капітальній – не вкрадеш. Тому майже одразу офіційно заявили по недоцільність відновлення населеного пункту. 

Значна більшість населення евакуювалася звідти ще до захоплення міста. Наразі там мешкає 280 осіб, що складає 1,4 % від довоєнної кількості. Справжні показники «руського миру».

Посеред окупованого вже 10 років Довжанська впав розвідувальний безпілотник загарбників «Орлан». Всі розуміють, чий він. Бачили, звідки був запуск. Однак ніяких заяв задля заспокоєння населення місцеві колаборанти так і не зробили. Без вказівки зверху не можуть.