Прес-центр21 березня 2018, 17:03

У Сєвєродонецьку відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння пожеж

Сьогодні, 21 березня, на території Сєвєродонецької обласної загальноосвітньої школи-інтернату та Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відбулися тактико-спеціальні навчання, на яких був присутній заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко.

За задумом навчань у результаті короткого замикання електропроводки в спальному приміщенні четвертого поверху гуртожитку школи-інтернату виникла пожежа.

Під час спроби її ліквідації силами добровільної пожежної дружини об’єкту від отруєння продуктами горіння знепритомнів один працівник. Вивести постраждалого силами дружини не вдалося – він залишився в коридорі четвертого поверху.

Через вентиляційні канали пожежа поширилась на горище гуртожитку. На момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Луганській області вогнем було охоплено спальну кімнату та 120 квадратних метрів горищного приміщення гуртожитку.

На місці негайно було створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, рятівники приступили до ліквідації умовної пожежі.

При оперативних діях поблизу гуртожитку вони виявили предмет, за зовнішніми ознаками схожий на вибухонебезпечний, а піротехнічні розрахунки ДСНС України практично відпрацювали відповідні дії.

Крім того, при евакуації дітей та персоналу в приміщенні медичного пункту, розташованого в начальному корпусі, медичним працівником випадково була розбита ємність з ртутними термометрами, в результаті чого 20 г ртуті потрапило на підлогу. Відділенням спеціальної обробки групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту АРЧ АРЗ СП проведено демеркуризацію ртуті в медичному пункті, яку передали органам місцевої влади.

Тож, спеціалізованими службами цивільного захисту Луганської області оперативно виконані всі роботи з ліквідації надзвичайної ситуації, захисту населення і територій від відповідних наслідків.

«Тактико-спеціальні навчання продемонстрували високий рівень спільних дій адміністрації об’єкту з екстреними службами. Наші рятівники – справжні професіонали!» – наголосив Юрій Клименко.