Прес-центр30 жовтня 2020, 15:10

Увага! В 2021 році ТОВ «ЕНЕРА СХІД» змінить порядок надання універсальних послуг

Із 1 січня 2021 року право на універсальні послуги матимуть лише побутові споживачі (населення), та малі непобутові споживачі.

ТОВ «ЕНЕРА СХІД» інформує, що з 1 січня 2021 року право на отримання універсальної послуги залишиться лише у побутових споживачів та в малих непобутових (малий непобутовий споживач – споживач, який не є побутовим споживачем і купує електричну енергію для власного споживання, електроустановки якого приєднані до електричних мереж з договірною потужністю до 50 кВт). Це пов’язано із закінченням перехідного періоду, що тривав протягом 2019-2020 рр. – у відповідності до Правил роздрібного ринку електричної енергії, затверджених Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 312 від 14.03.2018 року (зі змінами).

Відтак, з 1 січня 2021 року право на отримання універсальної послуги матимуть побутові споживачі та малі непобутові споживачі з потужністю до 50 кВт. А всім іншим споживачам Товариство вже не буде постачати електричну енергію на умовах універсальної послуги. Якщо такі споживачі не визначаться з постачальником до 1 січня 2021 року, то постачання їм електричної енергії буде здійснюватись постачальником «останньої надії», або взагалі припинено.

Про те, що робити бюджетним установам та іншим непобутовим споживачам, читайте за посиланням.