Прес-центр21 березня 2017, 16:03

В облдержадміністрації обговорили питання правової освіти

21 березня в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик відбулося засідання Луганської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

У заході взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова, заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Ткачова, начальник відділу Департаменту соціального захисту населення ОДА Людмила Король.

Так, Тетяна Філатова розповіла про реалізацію Регіональної цільової програми правової освіти на 2016-2020 роки у минулому році.

Під час засідання обговорено стан правової освіти та правового виховання в учбових закладах області, інформування учасників навчально-виховного процесу про державу, права, свободи і обов’язки громадян. Також розглянути питання співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, правоохоронних органів і закладів освіти у напряму попередження кібербулінгу серед однолітків.

Серед іншого піднята тема соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово непідконтрольній території, сімей загиблих і поранених учасників АТО та мирних мешканців, що постраждали внаслідок бойових дій.

Члени комісії прийняли рішення щодо розробки та впровадження системи правової освіти у найвіддаленіших населених пунктах Луганської області та проведення освітнього семінару для сільських і селищних голів, секретарів сільських і селищних рад.