Прес-центр13 жовтня 2020, 18:10

«Великі ремонти на Новопсковщині почнуться з березня наступного року», - Сергій Гайдай зустрівся із представниками громади

«Великі ремонти почнуться з березня. На наступний рік ми залучаємо додатково 10 мільярдів гривень на розбудову Луганщини», - розпочав спілкування з представниками Новопсковської громади очільник області Сергій Гайдай.
Перед зустріччю він ознайомився із ремонтом перших об’єктів в рамках  програми Президента «Велике будівництво» на Новопсковщині  та оглянув районну лікарню, яка визначена одним з опорних медичних закладів другої хвилі COVID-19.
Крім того, Сергій Гайдай поінформував новопсковців, що ще у цьому році будуть освітлені  усі улиці с. Осинового.
Більшість питань, які порушили учасники зустрічі, стосувались змін у адміністративно-територіальному устрої та питань передачі майна чи то у власність Новопсковської ОТГ, чи до власності майбутнього Старобільського району. Зокрема, йшлося про передачу Новопсковського РТМО, майнового комплексу КП «Старобільськвода»  та інших об’єктів на баланс об’єднаної громади.  Однак, голова районної ради Борис Лєбєдєв заперечив, що «майно, яке обслуговує увесь район, має належать районній раді».
Голова Новопсковської ОТГ Вадим Гаєв  звернувся до очільника області  із проханням «при розподілі коштів враховувати інтереси громади». Мовляв місцевий бюджет не покриває потреби на реконструкцію об’єктів, але співфінансувати  інфраструктурні проєкти громада готова.  Зокрема, капітальний ремонт Новопсковської школи та ремонт приміщень районної лікарні.
Включити до програми «Велике будівництво» на наступний рік запропонували капітальний ремонт Пісківської школи, у якій наразі навчається 131 дитина, а також зали важкої атлетики у спортивному комплексі того ж селища.