Прес-центр7 жовтня 2021, 16:10

Військові комісаріати області отримали нові знання у питанні призову на строкову службу

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов провів інструкторсько–методичних зборів з питань призову громадян України на строкову військову службу територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки в жовтні – грудні 2021 року.

Під час заходу обговорювалося питання створення загальної методики щодо виконання вимог Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», постанов Кабінету Міністрів України, наказів МО України, директив Головнокомандувача ЗС України, що визначають порядок призову громадян на строкову військову службу, а також керівних документів з питань організації та проведення медичного огляду призовників.

Було уточнені завдання для посадових осіб ТЦК та СП усіх рівнів, членам призовних та медичних комісій, про порядок організації та проведення чергового призову, а також визначено порядок роботи посадових осіб ТЦК та СП з метою недопущення злочинів у сфері службової діяльності в ході організації та проведення призову в жовтні – грудні 2021 року.

Також на розгляд членів зборів було винесені методики та рекомендації до роботи Національної поліції щодо розшуку призовників, які ухиляються від призову на строкову військову службу, притягнення їх до кримінальної та адміністративної відповідальності, внесення до ЄРДР. Розглянуто питання щодо виділення лікарів-фахівців під час проведення призовів на строкову військову службу, проведення безкоштовних аналізів.

Крім того, представникам місцевих військкоматів надавалося роз’яснення щодо надання відстрочок призовникам, які навчаються в закладах освіти.