Прес-центр30 березня 2018, 16:03

Влада та громадськість спільно протидіють корупції

Напрями співпраці влади та громадськості Луганщини щодо протидії корупції обговорили в рамках Антикорупційного правового всеобучу за участю заступника голови облдержадміністрації Юрія Клименка.

«Облдержадміністрація системно співпрацює над зниженням потенційних корупційних ризиків у своїй діяльності. З цією метою створено спеціальну комісію, до компетенції якої належать питання виявлення конфлікту інтересів у діяльності держслужбовців, розробка заходів щодо попередження можливості отримання чиновниками неправомірної вигоди. Нещодавно розроблено обласну антикорупційну програму, яка пройшла публічне обговорення. Безумовно, це чутливе питання потребує відкритого діалогу із залученням широких кіл громадськості. Тож, ми розраховуємо на конструктивну співпрацю із Громадською радою при облдержадміністрації», – зазначив Юрій Клименко.

У свою чергу, керівник ГО «Адвокати та юристи проти корупції і насильства над особистістю», яка виступила організатором заходу, Сергій Мєдвєдєв наголосив:

«Головна ідея всеобучу – поглиблення антикорупційної профілактики у різних сферах. Адже захист прав та життя людини від будь-якої дискримінації гарантовано Конституцією України».

Слід відзначити, що на порядку денному також були правові аспекти попередження злочинів, пов’язаних  із посттравматичними та депресивними станами постраждалих від військового конфлікту, а також необхідність прийняття державних програм реабілітації постраждалих від бойових дій у регіоні, та після виникнення відповідних поствоєнних синдромів як у військовослужбовців, так і у мирного населення.

У фаховій дискусії взяли участь представники ГУНП України у Луганській області, Адміністративного суду Луганської області, прокуратури та обласних медичних закладів.