Прес-центр13 грудня 2017, 09:12

Вживаються заходи щодо працевлаштування осіб з інвалідністю

З метою обміну досвідом і координації спільної роботи органів влади, служби зайнятості та соціальних партнерів щодо сприяння зайнятості осіб з інвалідністю у Сєвєродонецькому міському центрі зайнятості відбулось засідання «круглого столу» за темою: «Співпраця соціальних партнерів щодо вирішення питань працевлаштування осіб з інвалідністю».

На засіданні було зазначено, що протягом 2017 року в центрах зайнятості області отримали послуги 667 громадян з інвалідністю, 291 - працевлаштовані.

Професійне навчання пройшли 76 безробітних громадян, з них – 54 працевлаштовані. Брали участь у громадських роботах – 54, в інших роботах тимчасового характеру – 19.

Під час зустрічі учасники обговорили питання працевлаштування осіб з інвалідністю, адаптації їх на новому робочому місці, професійної, медичної та соціальної реабілітації.

Також було окреслено ряд напрямів, за якими необхідно розвивати співпрацю між соціальними партнерами щодо посилення соціального захисту осіб з інвалідністю та їх безперешкодної інтеграції у суспільне життя.

Участь у заході взяли представники органів влади, соціальних установ, громадських організацій та підприємств області.