Прес-центр27 березня 2018, 19:03

Юрій Гарбуз привітав митців Луганщини з Міжнародним днем театру

Сьогодні, 27 березня, у будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру відбулись урочисті заходи до Міжнародного дня театру. Поздоровити режисерів, акторів та прихильників їхньої творчості завітав голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Звертаючись до присутніх, очільник області нагадав митцям та глядачам про шлях до створення на підконтрольній українській владі території обласного театру: «Два роки тому, коли я зайшов до цієї будівлі, – вона була у кричущому стані. Проте, побачивши натхненні та палаючі очі театралів, зрозумів, що у цих людей повинен бути дім. Театр – це не тільки вікна, стіни та двері – це і його колектив, і його глядачі. Пишаюся тим, що на Луганщині, охопленій війною, нам вдалося відновити повноцінну роботу театру у новому домі».

Також Юрій Гарбуз нагородив директора Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру Сергія Дорофєєва грамотою Верховної Ради України, а обласними відзнаками – знаних та яскравих представників мистецьких кіл.