Прес-центр26 березня 2018, 11:03

Юрій Гарбуз зустрівся з депутатами Литовського сейму

У ході робочого візиту до Вільнюса голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч зі справжніми адвокатами України на міжнародній арені – депутатами Литовського Сейму Юозасом Олекасом, який є керівником групи дружби з Україною, та Йонасом Ярутісом, керівником двосторонньої парламентської асамблеї Литва-Україна.

Під час зустрічі обговорили безпекову та соціально-економічну ситуацію в Луганській області. Юрій Гарбуз особисто подякував депутатам за дієву підтримку нашої країни у нелегкий для неї час та закликав будувати взаємовідносини на паритетній основі.

«Цьогоріч Литва відзначає 100-річчя своєї незалежності. Українці також цього року відзначили 100-річчя першого проголошення незалежності Української держави. Ми маємо спільні величні і трагічні сторінки історії за часів Великого князівства Литовського та радянської епохи. Сьогодні наша єдність у протистоянні російській збройній та інформаційній агресії дуже важлива, адже почався п'ятий рік, як на Донбасі ціною життів військових та мирних наших громадян Україна утримує європейський цивілізаційний фронт», – підкреслив очільник області.

Перебуваючи у Литовському Сеймі, Юрій Гарбуз зустрівся з українськими пораненими захисниками, які зараз проходять реабілітацію у Литві.

Також за організацію цієї та інших важливих зустрічей голова облдержадміністрації висловив вдячність Посольству України в Литві та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу України в Литовській Республіці Володимиру Яценківському.

«Пан Посол Володимир Яценківський та його дружина пані Роксолана - справжні патріоти України. Їх робота у Литві має колосальне значення для розвитку двосторонніх міждержавних відносин, популяризації України, її культурної спадщини, протидії російській інформаційній агресії», - зазначив Юрій Гарбуз.

Пан Яценківський запевнив, що Посольство України в Литві – це майданчик, який Луганщина може і повинна використовувати для просування своїх цілей.