Прес-центр26 грудня 2017, 15:12

За підтримки міжнародників в області реалізуються 220 проектів регіонального розвитку на 200 мільйонів гривень, – брифінг

На брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації щодо надання Луганській області допомоги від міжнародних організацій також йшлося про діяльність NRC (Норвезька рада у справах біженців), основним донором якої є Європейський Союз.

Ця міжнародна організація надає допомогу за трьома основними напрямами: житло та предмети побут, інформування, консультування та правова допомога, продовольча безпека/життєзабезпечення.

Так, у 2017 році здійснено ремонт пошкодженого і зруйнованого житла та інфраструктури: 31 зруйнованого будинку (Попаснянський і Станично-Луганський райони, Лисичанськ), 70 сильно пошкоджених будинків, 602 будинків з незначними ушкодженнями (Станично-Луганський, Попаснянський та Новоайдарський райони), двох соціальних установ (Сєвєродонецьк та Станично-Луганський райони).

Також надана грошова допомога на придбання твердого палива для 795 сімей, організована доставка дров для 511 сімей в ізольованих прифронтових населених пунктах, надані термоізоляційні матеріали і грошова допомога для утеплення 40 будинків тощо.
Правова інформація надана для 5332 людей, проведені семінари та тренінги для 251 представника державних виконавчих органів, місцевих органів влади, судів і неурядових організацій.
Грошова допомога на придбання засобів сільськогосподарського виробництва надана 1838 сім’ям, які проживають в безпосередній близькості до лінії розмежування, проведено ремонт теплиць для 50 сімей у Станично-Луганському та Новоайдарському районах, відкрито три громадських центри і організовані тренінги з розвитку нових умінь і навичок для 300 осіб, курси з перепідготовки для 300 ВПО і вразливих категорій населення у десяти професійно-технічних начальних закладах, відбулася видача бізнес-грантів до 1000 дол. США для 100 підприємців на розвиток малого бізнесу в Луганській області.

Загалом, як було зазначено на брифінгу, на Луганщині реалізовано та реалізується більше 220 проектів регіонального розвитку, започаткованих за підтримки міжнародних організацій у 2016-2017 роках, на суму близько 200 млн гривень.