Прес-центр14 травня 2024, 08:05

Заборгованість гірникам «Східвугілля» на окупованій Луганщині складає понад 650 мільйонів рублів, дітей в «лнр» змушують викладати у соцмережі твори щодо війни, росіяни атакують на трьох напрямках – втрат позицій не допущено

«Так, на Куп’янському напрямку відбиті атаки на ділянках Коломийчиха – Стельмахівка, Ковалівка – Новоєгорівка, Площанка – Макіївка. На Лиманському наші військові зупинили штурм на ділянці Червонопопівка – Іванівка, на окремих ділянках покращили тактичне положення. На Сіверському напрямку окупанти не мали успіху, зокрема, на ділянках Лисичанськ – Білогорівка, Новодружеськ – Білогорівка, Золотарівка – Верхньокамянське. Втрат позицій не допущено, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Артилерійським та мінометним обстрілам піддалися Невське, Стельмахівка, Куземівка».

На підприємствах «Східвугілля», які передані російським інвесторам, залишилася заборгованість із виплати заробітної плати у розмірі понад 650 мільйонів рублів. Нові власники просять грошей у влади так званої «лнр», а чи дійдуть вони безпосередньо до гірників – ще те питання. Яка доля спіткає звільнених після скорочення штату співробітників – теж ніхто не знає. Вони також поки що без грошей. Оптимізація по-російськи.

Загарбники продовжують активно промивати мізки дітям на окупованих територіях. Робота ведеться через пропагандистський рух «движение первых» і активно набирає обертів у навчальних закладах.
Так, в окремих школах окупованої частини Луганщини напередодні 9 травня учнів змушували писати твори про Другу світову із обов’язковими паралелями щодо сьогоднішньої війни. Контроль за виконанням поклали на вчителів. Школярі мають опублікувати такі дописи на своїх сторінках у соціальних мережах. росіяни називають це «перевихованням».