Прес-центр10 вересня 2024, 08:09

Заклади культури ще у сімох населених пунктах «лнр» під загрозою закриття – туди у вересні поставлять автоклуби, при виїзді з «лнр» до рф ретельно перевіряють на зв’язки з Україною, атакуючі зусилля ворог зосередив на Невському

«Учора бойові дії поблизу Невського майже не припинялися. По селу росіяни вдарили з артилерії та безпілотників. Залишатися там вкрай небезпечно. Наразі у цьому прифронтовому населеному пункті ще мешкає 17 осіб.

Постійно наполягаємо на евакуації, – акцентував Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Також окупанти атакували поблизу Стельмахівки та Макіївки. Остання зазнала артилерійських обстрілів і 56 скидів з БпЛА».
Під загрозу закриття у так званій «лнр» потрапили заклади культури ще у сімох населених пунктах. Відповідно, персонал підпаде під скорочення. Мережу таких закладів, за словами загарбників, «оптимізують» через відсутність коштів на ремонти та закупівлю апаратури.

У якості альтернативи пропонують клуби на колесах, сім з яких мають надійти з росії вже у вересні. Щоправда, ці автівки теж нічим не обладнані, але їх оснащення відбуватиметься за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Масові заходи за допомоги цих пересувних закладах проводитимуть виключно із дозволу фсб.

Окупанти посилили перевірки на кордоні між так званою «лнр» і рф. Шлях до росії ускладнюють щоразу. Ретельно оглядають речі, документи, гаджети, по декілька разів запитують про мету поїздки. Якщо мають інформацію, що особа бажає виїхати на підконтрольну Уряду України територію – затримують на 10 діб для більш детальної перевірки. Намагаються утримати насильно. Нагадаємо, що перевірки для тих, хто виїжджає з території «лнр» росіяни обіцяли скасувати ще восени 2022 року.