Прес-центр26 березня 2018, 17:03

На колегії Департаменту ЖКГ підбиті підсумки минулого року та окреслені перспективи на поточний

Сьогодні на колегії Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації розглянуті основні напрями реалізації державної політики у сфері на території області та пріоритетні шляхи подальшої роботи.

Так, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян наголосив, що протягом 2018 року триватиме реалізація низки Законів України, які є основою реформування галузі. Це Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», Закон України «Про житлово-комунальні послуги», Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку».

У своєму докладі директор Департаменту Віталій Сурай доповів про динаміку роботи з благоустрою територій, підготовки та проходження опалювального сезону 2017-2018 років, здійснення заходів з реформування у житловій сфері, регіональних програм, залучення інвестицій, надання адміністративних послуг та фінансово-економічної діяльності підприємств житлово-комунального господарства.

У поточному році особливу увагу планується приділити створенню єдиної моделі управління в галузі водопостачання та водовідведення, участі в розробці та реалізації Програми децентралізації теплопостачання в місті Рубіжне, врегулюванню заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії, організації проведення всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та дня благоустрою територій населених пунктів.

Крім того, на підставі підсумків проходження опалювального сезону 2017-2018 років будуть визначені задачі з підготовки житлово-комунального господарства області до роботи у наступний осінньо-зимовий період.

Рішення колегії буде спрямовано виконкомам міських рад міст обласного значення, територіальним громадам, райдержадміністраціям для виконання.