Прес-центр26 серпня 2015, 15:08

На порядку денному – стан розрахунків за спожиті енергоносії

Одним із основних критеріїв підготовки житлово-комунального господарства області до наступного осінньо-зимового періоду є рівень розрахунків підприємств галузі за спожитий природний газ та електроенергію.

Саме цьому питанню сьогодні було приділено пріоритетну увагу на нараді у Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації з керівниками підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення.

Протягом 2015 року комунальними теплопостачальними підприємствами спожито 47,8 млн кубометрів природного газу на суму 118,2 млн грн. Проведена оплата у сумі 139,3 млн грн. Із зазначеної суми на погашення заборгованості минулих років спрямовано 81,3 млн грн. В результаті рівень розрахунків за спожитий у 2015 році природний газ складає 48 %. Загальна заборгованість, з урахуванням боргів минулих років, станом на 25 серпня становить 256,9 млн грн, а за спожиту  електроенергію – 21,1 млн грн.

Залишається значною й заборгованість підприємств водопостачання і водовідведення за спожиту електроенергію. Так у 2015 році ними спожито 23,7 млн кВт*год. на суму 38,8 млн грн, сплачено – 6,9 млн грн. Рівень розрахунків складає – 17,9%.

У ході наради, її учасники заслухали доповіді керівників підприємств області про причини виникнення заборгованості за  енергоносії та джерела її погашення.

За підсумками наради прийнято рішення, які спрямовані на посилення роботи з підвищення рівня розрахунків за спожиті енергоресурси та проведення оптимізації їх використання.