Прес-центр19 жовтня 2015, 14:10

"Прогалини та проблеми в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення" розглянуто на "круглому столі" в м. Харкові

       Представники Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації взяли участь у  "круглому столі"  "Прогалини та проблеми в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб та постраждалого від конфлікту населення" , що відбувся 15-16 жовтня 2015 року в місті Харків. Захід проведено Норвезькою радою у справах біженців (NRC), УВКБ ООН.

     Окрім представників Луганської облдержадміністрації у "круглому столі" взяли участь делегації Донецької, Харківської облдержадміністрацій, міжнародних гуманітарних та місцевих громадських організацій, що працюють у сфері або від імені внутрішньо переміщених осіб та осіб, що постраждали від конфлікту.

      Протягом двох днів учасники заходу працювали у трьох групах, напрацьовуючи шляхи вирішення спільних питань: - практичні аспекти реєстрації внутрішньо переміщених осіб; - практичні аспекти поновлення втрачених або пошкоджених документів, отримання документів, необхідних для реалізації прав та свобод внутрішньо переміщених осіб; - проблемні аспекти розміщення внутрішньо переміщених осіб в місцях тимчасового / постійного проживання.

       Вони розглянули досвід реалізації прав внутрішньо переміщених осіб в різних регіонах, проаналізували чинне законодавство, працювали над розробкою механізмів подолання правових проблем та колізій у розрізі порушених питань.