Прес-центр18 вересня 2015, 10:09

Штучних обмежень для оформлення субсидій на сьогодні немає – Павло Розенко

      Уже понад 2 млн 800 тис. українських родин оформили субсидію за новою системою. Про це в ефірі програми «Погляд» на «5 каналі» заявив Міністр соціальної політики України Павло Розенко.

       «За підсумками роботи, програма субсидій протягом останніх місяців запрацювала, вона реально працює. Сьогодні уже понад 2 млн 800 тис. українських родин вже скористалися новою програмою субсидій», – сказав він.

       За словами Міністра, лише 1 % людей отримали відмову в наданні субсидій. «1 відсоток людей сьогодні отримує відмову в наданні субсидій із абсолютно об'єктивних причин. Штучних обмежень для оформлення субсидій на сьогодні немає», – додав Розенко. Відсток відмов ще рік тому, за його словами, складав 30 – 40%.

      Розенко наголосив, що реформи працюють лише тоді, коли працює вся вертикаль влади. «Тому завдання місцевої влади – ефективно організувати процес, правильно і своєчасно нараховувати субсидії», – підкреслив він.

      Глава Мінсоцполітики також нагадав, що місцевим органам влади надані повноваження приймати рішення про оформлення субсидій у спірних ситуаціях.

 

За матеріалами Мінсоцполітики