Прес-центр9 вересня 2015, 14:09

У Луганській обласній ВЦА пройшла розширена колегія з питань підготовки підприємств до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 року

      У Луганській обласній військово-цивільній адміністрації за участю заступників голови Луганської ОДА пройшла розширена колегія. 

На засіданні колегії були присутні міські голови, голови райдержадміністрації, керівники районних військово-цивільних адміністрації, структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади в Луганській області, підприємств «Луганськгаз», «Луганське енергетичне об’єднання», ДП «Сєвєродонецька ТЕЦ», КП «Попаснянський районний водоконал». 

      Колегія відбулася з питання «Про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років» .

       Відкрив засідання колегії заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. 

   «Актуальність проведення сьогоднішнього засідання колегії зумовлена часом. Питання, яке ми сьогодні розглядаємо, є загальнодержавними. Так, на останньому засіданні Кабінету Міністрів України Прем’єр-міністр України зазначив, субсидії – це завдання номер один; енергоефективність – номер два, і це пов’язано з субсидіями; розрахунки за житлово-комунальні послуги; погашення заборгованості по заробітній платі – це наші ключові блоки, – відзначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко. – Звертаюсь до керівників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади: протягом двох тижнів провести публічні засідання колегій та виконкомів, де кожен керівник звітує про стан готовності до нового опалювального сезону. Спілкування з людьми і відповідальність перед людьми, звіт перед людьми – це наша з вами політична відповідальність. Нас для цього призначили, нас для цього обирали. 

      «Через постійні обстріли населених пунктів: Станично-Луганського, Новойдарського й Попаснянського районів частково дестабілізовано об’єкти житлово-комунального господарства. Аварійними службами щодня ведуться роботи з відновлення електро -, газо -, водопостачання області. Станом на 1 вересня 2015 року загальна готовність житлово-комунального господарства та об’єктів соціального призначення області характеризується наступними показниками: житловий фонд з 3672 од. підготовлено 2849, що складає 77,6 %, загальноосвітні навчальні заклади підготовлені на 100%, дошкільні навчальні – на 100%, заклади охорони здоров’я при плані 145 од. підготовлено 135 (93, 1%), теплове господарство з 601 підготовлено 501 од. (83,4%), водопровідне-каналізаційне господарство заплановано – 89, 9 км, підготовлено – 73,4 км (81,7%)», – відзначив заступник голови Луганської облдержадміністрації Олександр Голуб. 

     «Особливо гостро постала проблема енергобезпеки, газопостачання, проблема забезпечення котелень області вугіллям, оскільки більшість вугледобувних підприємств залишилась, на жаль, на неконтрольованій Україною території. Але ми просто зобов’язані максимально вирішити усі проблеми. У нас ще є час, погодні умови дозволяють здійснити усі підготовчі заходи», – додав Юрій Клименко.