Прес-центр5 серпня 2015, 15:08

Відбулося засідання обласного штабу з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років

   Сьогодні, 05.08, у Луганській обласній ВЦА під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олександра Голуба відбулося засідання обласного штабу з підготовки житлово-комунального господарства, об’єктів соціального призначення до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років, у якому взяли участь керівники міст та районів області, а також керівники енергопостачальних підприємств і підприємств галузі.

     У ході засідання обласного штабу, його учасники заслухали доповіді керівників міст, районів та підприємств області про оперативну ситуацію з виконання планів заходів із підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. Особливу увагу було приділено питанню переведення котелень на альтернативні види палива, а також створення необхідного запасу вугілля, розрахунків за спожиті енергоносії.

     «Внаслідок проведення антитерористичної операції на території Луганської області, наявні випадки часткової дестабілізації об'єктів житлово-комунального господарства області. Так, через постійні обстріли населених пунктів: Станично-Луганського, Новойдарського і Попаснянського районів, періодично пошкоджуються об'єкти житлово-комунального господарства. Однак, підготовка житлово-комунального господарства до зими в цілому відповідає вимогам графіку, встановленому Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Голуб.

    Також Олександр Голуб звернув увагу керівників міст та районів області, що у липні поточного року внесено зміни до Законів України «Про житлово-комунальні послуги», «Про теплопостачання», «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг». Ці зміни передбачають, що встановлення цін/тарифів на житлово-комунальні послуги нижче розміру економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво не допускається.

    «Тариф повинен бути економічно обгрунтованим і покривати витрати з надання послуги», - підкреслив заступник голови облдержадміністрації.