Прес-центр11 cічня 2016, 14:01

Відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вжиття заходів у разі погіршення погодних умов в області

     Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де обговорювалася тема попередження виникнення надзвичайної ситуації на теорії Луганської області через погіршення погодних умов.

     Юрій Клименко зазначив, що внаслідок несприятливих погодних умов, посилення вітру, ожеледиці, налипання мокрого снігу, намерзання льоду, склалася ймовірність виникнення надзвичайної ситуації на території Луганської області.

     З інформацією про вжиті заходи у відповідних структурах виступили директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Людмила Діденко та начальник Головного управління  ДСНС у Луганській області Ігор Савельєв.

    Елеонора Поліщук підкреслила, що співробітники Департаменту та органів соціального захисту області, установ соціальної сфери області докладають чимало зусиль щодо соціального захисту та допомоги незахищеним громадянам у зимовий період. Особливу увагу акцентовано на допомозі людям похилого віку, самотнім літнім громадянам та особам без визначеного місця проживання. В області вже працює 31 пункт обігріву, а за необхідністю будуть розгорнуті ще додаткові.

   За підсумками обговорення комісія доручила головам райдержадміністрацій, керівникам районних військово-цивільних адміністрацій та головам міст обласного значення невідкладно провести засідання місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо запобігання та реагування на надзвичайну ситуацію у разі її виникнення через погіршення погодних умов.

    Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації протягом усього зимового періоду й опалювального сезону доручено моніторити об’єкти життєзабезпечення та забезпечити відновлення їх роботи, якщо виникнуть аварії. Також необхідно взяти на контроль перерахунок вартості послуг з теплопостачанні у разі його тимчасової відсутності.

   Було вирішено налагодити взаємодію між Службою автомобільних доріг у Луганській області та Головним управлінням Національної поліції в Луганській області для організації, у разі необхідності, роботи пунктів відстою транспортних засобів на основних трасах та інформування водіїв щодо їх функціонування. Також протягом усього зимового періоду вжити заходів із застереження водіїв без необхідності не виїжджати на дороги, а у разі такої необхідності мати з собою запас пально-мастильних матеріалів та їжі.


Версія для друку