Архів новин

04 ноября 2016

Залізничники Луганщини відзначили професійне свято

4 листопада працівники залізниці України відзначають своє професійне свято. Урочисто відсвяткували День залізничника України на ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод».

Від імені голови обласної державної адміністрації – керівника  обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза привітав учасників заходу та вручив обласні нагороди кращим працівникам галузі перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко. В.о. Генерального директора ТВД «Попаснянський вагоноремонтний завод» Анатолій Нетюхайло відзначений нагрудним знаком «Обов’язок виконано з честю».

Бібліотекарі області обговорили розвиток публічних бібліотек на наступний рік

У Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.М. Горького (м. Старобільськ) відбулася нарада для директорів центральних, районних та міських бібліотек області, де обговорювали стратегію розвитку публічних бібліотек Луганщини на 2017 рік.

Методисти обласної бібліотеки поділилися набутим досвідом, представивши  презентацію «Львівський Форум бібліотек». Крім того, акцентувалася увага на методичних рекомендаціях із планування на наступний рік. Працівники обласної бібліотеки запропонували максимально зручні та спрощені варіанти подальшої роботи.

Голова Уряду: Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн не потребує додаткових емісій грошей і не призведе до зростання інфляції

Підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн є збалансованим, не потребує додаткових емісій грошей і не призведе до зростання інфляції. Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час "Години запитань до Уряду" у Верховній Раді України у п'ятницю.

"Я хочу ще раз запевнити увесь український народ у тому, що рішення про підвищення заробітної плати до 3200 грн є абсолютно збалансоване і не потребує жодних верстатів друкування грошей, і не призведе до будь-якого непланового розвитку інфляції в нашій країні", - підкреслив Голова Уряду.

Новий порядок оскарження рішень, дій та бездіяльності державних реєстраторів нерухомості та бізнесу

З 1 січня 2016 року громадяни мають право оскаржити рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав не тільки до суду, а і до Міністерства юстиції України або його територіальних органів.

Міністерство юстиції України розглядає скарги:

1) на рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав (крім випадків, коли таке право набуто на підставі рішення суду, а також коли щодо нерухомого майна наявний судовий спір);

2) на рішення, дії або бездіяльність територіальних органів Міністерства юстиції України.

Юрій Гарбуз: сьогодні Львівщина і Луганщина разом відбудовують Україну

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у роботі дводенного ХVI Міжнародного економічного форуму, який проходить у Львові на стадіоні «Арена-Львів».

Учасників форуму привітав Президент України Петро Порошенко. До участі у форумі долучилися Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, голова правління «Укрзалізниці» Войцех Бальчун.

Державна цільова програма з відновлення та розбудови миру в східних регіонах України повинна допомогти Луганщині

4 листопада Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів нараду з обговорення Державної цільової програми з відновлення та розбудови миру в східних регіонах України за участю директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА Андрія Скубака та його заступника Ольги Севостьянової.

Роман Власенко порушив низку важливих питань з відновлення інфраструктури, сфери соціальних послуг, підтримки закладів освіти та медицини, забезпечення енергетичної незалежності.

В облдержадміністрації відбулася нарада, присвячена сталому енергозабезпеченню області

Нараду провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

Під час засідання обговорені питання координації здійснення відновлювальних робіт ПЛ 220 кВ «ЛуТЕС - Сисоєво» в районі проведення АТО, що у свою чергу дасть можливість належно забезпечити енергопостачанням Міловський район. Це вкрай важливе не тільки для цієї території, але й для області в цілому.

В області відсутній ажіотажний попит на будь-яку групу споживчих товарів

За третю декаду жовтня за даними Державної служби статистики України на контрольованій українською владою території області ціни на соціально значущі товари залишалися стабільними, а їх коливання незначне.

Незмінними залишалися ціни на такі продукти харчування: сало (33,50 грн), пшеничне борошно (8,32 грн), молоко (10,25 грн), сир м’який жирністю 9% (77,86 грн), соняшникову олію (30,09 грн), картоплю (4,67 грн).

Обговорені пропозиції до проекту Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України

З листопада 2016 року перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко провів робочу зустріч з консультантом ПРООН Оленою Нижник з питань підготовки пропозицій до проекту Державної цільової програми відновлення та розбудови миру в східних регіонах України.

Також на зустрічі були присутні керівник Проекту «Економічне та соціальне відновлення Донбасу» Мустафа Саіт-Аметов, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, представники регіональних громадських організацій.

Новини АТО: бойовики продовжують провокаційні обстріли

Протягом минулої доби російсько-терористичні війська шість разів били по позиціях сил АТО.

Зокрема, на попаснянському напрямку із 82-мм мінометів та автоматичних гранатометів відкривався вогонь у напрямку села Новозванівка та міста Золоте.

У той же час бойовики застосували автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю по розташуванню наших воїнів біля села Сизе та смт Станиця Луганська.

А у напрямку села Трьохізбенка Новоайдарського району зафіксовано обстріл з автоматичних гранатометів.