Архів новин

08 ноября 2016

Юрій Гарбуз: Моє завдання як губернатора і громадянина забезпечити чорнобильцям постійну увагу та належну державну підтримку

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з активом міських і районних осередків ГО «Ветерани Чорнобиля Луганщини».

Приєднуймося до радіодиктанту національної єдності!

Луганська обласна державна адміністрація запрошує 9 листопада об 11:00 долучитися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності,  присвяченого Дню української писемності та мови.

До участі у написанні диктанту запрошуємо представників облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів влади, правоохоронних структур, установ, організацій, громадських діячів, активістів та всіх небайдужих до українського слова.  

В області триває оформлення електронних пенсійних посвідчень для пенсіонерів-переселенців

Під час брифінгу для ЗМІ начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова також розповіла про запровадження системи електронних пенсійних посвідчень для внутрішньо переміщених осіб.

На цей час з 18 тис. справ, які органи Пенсійного фонду України в Луганській області вже передали до Ощадбанку для оформлення – виготовлено 12 тис. посвідчень, що видаються пенсіонерам.

Щодня загалом до районних і міських органів Пенсійного фонду області надається понад 600 справ  для оформлення зазначених посвідчень.

Протягом чотирьох років обслуговування пенсіонерів перейде на якісно новий рівень

Спікером сьогоднішнього брифінгу для ЗМІ стала начальник головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова. Вона розповіла про стратегію модернізації та розвитку Пенсійного фонду України до 2020 року, яка була затверджена Урядом у вересні поточного року.

Насамперед, це передбачає: технічне переоснащення, втілення сучасного програмного забезпечення, впровадження нових сервісів для покращення обслуговування громадян та оптимізацію структури Фонду.   

«Гарячі» питання формування тарифів та надання субсидій обговорили на засіданні громадської ради при облдержадміністрації 8 листопада 2016 року

З метою роз’яснення принципів формування тарифів на житлово-комунальні послуги, урядових заходів із спрощення порядку надання населенню субсидій 8 листопада відбулося чергове засідання громадської ради при облдержадміністрації за участю першого заступника голови облдержадміністрації Романа Власенка.

Юрій Гарбуз: я визначаю культуру одним із пріоритетів своєї діяльності

«Сьогодні, коли в наш Луганський дім прийшла війна, я визначаю культуру одним із пріоритетів своєї діяльності на рівні з питаннями безпеки та соціально-економічного розвитку», ‑ наголосив вітаючи працівників культури та майстрів народного мистецтва з нагоди професійного свята  голова Луганської обласної державної адміністрації ‑ керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

У своєму виступі з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, Юрій Гарбуз зазначив, що в умовах воєнних лихоліть культура надихає, дає сили і жагу до перемоги.

Луганчанка завоювала дві медалі на всеукраїнських першостях з карате

Днями, у місті Дніпро проходив чемпіонат України з карате серед спортсменів з порушенням слуху та Всеукраїнський турнір з карате «Днепр Open».

 

У змаганнях взяла участь наша спортсменка, майстер спорту України міжнародного класу, Дефлімпійська чемпіонка 2013 року і кандидат на участь в Дефлімпійських іграх 2017 року Карина Янчук.

 

Дружина Президента України відкрила перший Український Форум Шовкового Шляху

Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко відкрила перший Український Форум Шовкового Шляху. У заході також взяли участь заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, Перший Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, Віце-прем'єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, Надзвичайний і Повноважний Посол Китаю в Україні Ду Вей, голова Міжнародної торгової палати Шовкового шляху Люй Цзяньчжун, представники бізнесу та влади України й Китаю.

Служу українському народові! В облдержадміністрації нагородили захисників України

8 листопада від імені голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза його заступник Юрій Клименко вручив обласні відзнаки військовослужбовцям, які виконують свій обов’язок, захищаючи рідну землю.

На Луганщині триває боротьба з контрафактним алкоголем

7 листопада заступник голови Луганської облдержадміністрації Володимир Гуц провів нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА та територіальних підрозділів центральних органів влади з питань вжиття заходів щодо посилення боротьби з незаконним виробництвом та обігом алкогольних напоїв.

Новини АТО: на Луганщині бойовики продовжують обстріли вздовж усієї лінії розмежування

Протягом минулої доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано дев’ять випадків відкриття вогню по позиціях наших військовослужбовців.

 

Так, у напрямку села Кримське Новоайдарського району декілька разів відкривався вогонь із 120-мм мінометів, протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

 

По укріпленням українських захисників поблизу смт Станиця Луганська ворог використовував різні зразки стрілецької зброї.