Архів новин

31 августа 2017

Запрошуємо на фотовиставку дітей зі сходу України

Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) спільно з Європейською Комісією проводить виставку фотографій, які відображають підтримку та солідарність європейської спільноти з дітьми, які проживають у зоні конфлікту на сході України.

Експозиція представлена у 15 стендах з фотографіями, які розміщенні на першому поверсі у приміщенні Луганської облдержадміністрації, за адресою м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59.

Виставка триватиме до 8 вересня.

У Сєвєродонецькому обласному музичному училищі ім. С.С. Прокоф’єва відбудеться нарада «Актуальні питання музейної справи»

З метою підвищення ролі музеїв у справі національно-патріотичного виховання мешканців області 05 вересня 2017 року о 1000 у приміщенні комунального закладу «Сєвєродонецьке обласне музичне училище                                  ім. С.С. Прокоф’єва» (м. Сєвєродонецьк, просп. Хіміків, 10) проводиться  нарада «Актуальні питання музейної справи».

Для участі у заході запрошено керівників місцевих відділів культури, директорів та завідувачів фондів міських/районних музеїв, спеціалістів Українського інституту національної пам’яті, представників громадськості.

На Луганщині вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 30 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 1,51 га місцевості у м. Сватовому та Попаснянському районі.

Загалом виявлено та вилучено 34 одиниці вибухонебезпечних предметів: один артилерійський снаряд, дві мінометних міни, 28 одиниць підривників та три одиниці іншої вибухівки.

Пам'ятайте!

Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Зміни до Положення про розробку інструкцій з охорони праці

Наказом Мінсоцполітики України від 30.03.2017 № 526 затверджено внесення змін до Положення про розробку інструкцій з охорони праці, яке встановлює вимоги до змісту, побудови і викладення інструкцій з охорони праці, що діють в межах підприємства, установи, організації.

 

Що змінилося

 

Луганський обласний центр соціально-психологічної допомоги привітав майбутніх школярів громади

Незабаром у школах України пролунає перший дзвінок та відбудеться свято – День знань. Працівники Луганського обласного центру соціально-психологічної допомоги, який наразі знаходиться в селищі Михайлівка Кремінського району, взяли активну участь в організації та проведенні свята для майбутніх школярів громади «Здрастуй, рідна школо» та в акції «Збери портфель другу».

 

Луганщина щиро зустріла учасників «Слобожанського Спасу»

У Сватовому відбувся ХІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної творчості аматорських колективів та виконавців «Слобожанський Спас». 

Конкурсні прослуховування проходили за шістьма номінаціями: «Слобожанські візерунки», «Слобожанський вернісаж», «Калинова зоря», «Козача вольниця», «Пісенна слобода», «Поетичний курінь».

Керівникам міст і районів наданні доручення із забезпечення прав дітей вразливих категорій

Основні пріоритети державної політики у забезпеченні прав дітей розглянули сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації.

Спікером цього питання виступила начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Раїса Родіна.

Вона зазначила, що на Луганщини проводиться певна робота щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Голова Казначейства Тетяна Слюз відвідала Попаснянський район

Голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз провела нараду за участю керівництва райдержадміністрації, райради, голів міських, селищних та сільських рад, керівників бюджетних установ району та їх головних бухгалтерів.

Вона ознайомила присутніх з діяльністю казначейства, особливостями нововведень відшкодування ПДВ, перспективами запровадження єдиного рахунку для оплати податків та зборів, повідомляє Державна казначейська служба України.

Президент увів у дію рішення РНБОУ щодо посилення заходів із кібербезпеки держави

Президент Петро Порошенко підписав Указ №254/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня 2017 року «Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи з їх нейтралізації», введеного в дію Указом Президента України від 13 лютого 2017 року № 32».

Центри первинної медико-санітарної допомоги забезпечені автотранспортом на 60 %

На засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто проект Регіональної цільової програми «Забезпечення спеціалізованим автотранспортом закладів охорони здоров'я області на 2017 рік».

Директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентин Шкорубський повідомив, що для забезпечення належної та рівної доступності до первинної медико-санітарної допомоги на Луганщині діють 16 центрів – 4 у містах та 12 у районах, мережа яких нараховує 128 амбулаторій та 236 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів.

Аграрії Луганщини зібрали 1 млн 126 тис. тонн ранніх зернових культур

Про підсумки збирання ранніх зернових культур та сівбу окремих культур під врожайність 2017 року під час засідання колегії доповіла заступник директора Департаменту – начальник управління економічного аналізу, продовольства та аграрного ринку Департаменту агропромислового комплексу облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Вона зазначила, що у зв’язку з прохолодною погодою травня та першої половини червня жнива 2017 року розпочалися майже на два тижні пізніше минулого року – 14 липня.

До навчального року підготовлено понад 600 закладів освіти Луганщини

Сьогодні, 31 серпня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів засідання колегії облдержадміністрації.

По першому питанню щодо стану підготовки закладів освіти до нового 2017-2018 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період доповів директор Департаменту освіти і науки ОДА Юрій Cтецюк.

Він наголосив, що з цього приводу у містах та районах області розроблена низка відповідних заходів.

Програма національних обмінів Центру культурного менеджменту

Центр громадянських ініціатив (далі — ЦеГрІн)запрошує до участі в програмі національних обмінів Центру культурного менеджменту членів громадських організацій, громадянських активістів, культурних діячів, молодіжних лідерів, підприємців, вчителів.

Запрошуємо діячів з Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Харківської, Запорізької, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Сумської та Херсонської областей.

До 20 000 грн на створення молодіжної платформи у селах та містечках

Львівська освітня фундація (ЛОФ) оголошує конкурс міні-грантів на створення молодіжних платформ у селах та містечках України.

ЛОФ вже більше п`яти років працює з волонтерами малих громад України і з радістю підтримає найкращих.

Максимальна сума міні-гранту – 20 000 грн.

Дедлайн подачі заявок – 15 вересня 2017 року, 23:59.

Метою конкурсу є підтримка активної молоді, що здійснює систематичні зміни у своїй громаді, реалізовує соціальні, екологічні, освітні та культурні ініціативи.

Цілі програми:

Уряд підвищив зарплати військовослужбовцям

30 серпня Кабінет Міністрів України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям. Рішення уряду відновлює соціальну справедливість по відношенню до військових і посилює їх соціальний захист. Порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався з часів Радянського союзу.  Він не тільки застарів, а й був вкрай несправедливим.

В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Виплати військовим складалася з мізерних окладів, які становили лише  10-15 % всієї суми забезпечення, і 17 видів надбавок.

Новини АТО: протягом минулої доби зберігалася тиша

Протягом минулої доби, 30 серпня, вздовж лінії розмежування на Луганщині зберігалася тиша – жодного обстрілу не зафіксовано.

Протилежна сторона дотрималася рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо режиму припинення вогню з нагоди початку навчального року – «шкільного перемир’я».