Архів новин

28 ноября 2017

У грудні вирушить різдвяний агітпотяг «Труханівська Січ»

Вже стали традиційними подорожі волонтерського агітпотяга «Труханівська Січ», які відбуваються за проектом реалізації програми Президента України з підтримки національної Єдності.

У рамках Всеукраїнської акції «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» у грудні запланований вже десятий поїзд, який буде курсувати Україною та вітати з різдвяними святами.

Вітчизняні будівельники розширюють кордони співпраці

Співпраця українських організацій інженерів консультантів з професійною міжнародною спільнотою розширює свої кордони. Цього разу – в бік Словаччини.

Грант на безкоштовний супровід підприємства від Громадської школи бізнесу

Громадська школа бізнесу запускає грант на річний супровід підприємства. Буде надано допомогу у формуванні бізнес-моделі, допомогу збуту товарів та послуг, консультаційну допомогу  з ведення бізнесу та інше.

Заявки приймаються до 31 грудня 2017 року.

Грантова програма полягає у річному супроводі зростання бізнесу – допомога у формуванні чіткої бізнес-моделі, збуті товарів та послуг, консультаційній допомозі з ведення бізнесу.

Молодий бібліотекар року 2017: переможець із Луганщини

Редактор Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Горького Юлія Дубова перемогла у щорічному Всеукраїнському конкурсі «Творчий злет: молодий бібліотекар року».

Захід відбувся у м. Києві в межах конференції Української бібліотечної асоціації у приміщенні Національної академії педагогічних наук України.

Попередньо відібрані за першим етапом конкурсу п’ятеро працівників бібліотек із різних міст змагалися у форматі live-шоу, де кожен учасник вільно висловлював свою думку.

На Луганщині поліцейські затримали чоловіка, який погрожував їм пістолетом

У м. Рубіжне 30-річний чоловік погрожував застосувати пістолет відносно двох співробітників місцевого відділу поліції, під час виконання ними службових обов’язків.
24 листопада рубіжанські поліцейські отримали завдання щодо перевірки осіб, які перебувають під адміністративним наглядом.

В облдержадміністрації пройшов «День громадянського суспільства»

Сьогодні, 28 листопада, заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян зустрівся з представниками райдержадміністрацій, виконкомів міських рад та головами громадських рад.

Під час зустрічі розглядалися перспективні вектори розвитку та діяльності громадських рад при райдержадміністраціях і виконавчих комітетах міських рад.

До обговорень також долучився директор Департаменту масових комунікацій ОДА Олександр Костенко.

У людей зростає довіра до органів влади, що займаються питаннями протидії насильства, – брифінг

На брифінгу для ЗМІ директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук доповіла про координацію роботи з ґендерно обумовленого насильства та протидії насильству в сім’ї.

Стосовно статистики Елеонора Поліщук зазначила, що за дев’ять місяців поточного року зафіксовано 1080 звернень з різних напрямів насильства. За аналогічний період 2016 року було 684 звернення, 2015-го – усього 422 звернення.

З них 86 % – від жінок, 13 % – від чоловіків, 1 % – від дітей.

Відтепер з нової телевежі у Новоайдарському районі транслюються ще два українські телеканали

До 12-ти українських телевізійних каналів у цифровому форматі Т2, що транслюються з нової телевежі у Новоайдарському районі, відтепер додалися ще два – «Телеканал ZIK» та «Перший Західний» на 40-й ТВК.

Для налаштування тюнерів Т2 та телевізорів з вбудованими тюнерами достатньо повторно просканувати частотний діапазон (провести автоматичний пошук каналів). Якщо українські канали не з’явилися, слід змінити положення антени.

Для налаштування необхідно:

На Луганщині з’явиться пересувна лікарська амбулаторія

Про це під час засідання обласної координаційної ради з питань профілактики туберкульозу та ВІЛ-інфекції під голосуванням заступника голови облдержадміністрації Ольги Лішик, повідомив директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Валентин Шкорубський.

У містах та районах Луганщини реалізуються понад 300 заходів з протидії насильству

Про проведення обласного етапу щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на брифінгу для ЗМІ сьогодні, 28 листопада, розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

«Orange the World»: на Луганщині стартувала акція «16 днів проти насильства»

На Луганщині стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». 24 листопада 2017 року в рамках всесвітньої кампанії Генерального секретаря ООН «Єднаймось, щоб зупинити насильство щодо жінок» під ґаслом «Orange the World» в місті Сєвєродонецьк помаранчевим кольором було підсвічено будівлю Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру. Саме помаранчевий є кольором боротьби із насильством по відношенню до жінок.

На порядку денному - безперебійне газопостачання до теплопостачальних та теплогенеруючих підприємств області

 27 листопада, відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації через припинення газопостачання підприємств теплоенергетики області.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

Відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

27 листопада, відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо попередження виникнення надзвичайної ситуації через припинення газопостачання підприємств теплоенергетики області.
Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян.

«Фантом» запобіг спробі незаконної торгівлі

Співробітники управління оперативного забезпечення на окремих територіях зон проведення АТО «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області під час несення служби на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення порядку переміщення товарів до району або з району проведення антитерористичної операції.

УКЛАДАННЯ ТА ВИКОНАННЯ ПРОФЕСІЙНИХ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНИХ КОНТРАКТІВ

Дніпропетровська ТПП запрошує діючих та майбутніх експортерів до участі у практикумі на тему «Укладання та виконання професійних зовнішньоекономічних контрактів. Основні положення договорів міжнародної купівлі-продажу товарів. Покроковий алгоритм дій на прикладі практичних кейсів», який відбудеться 12 грудня 2017р. у приміщенні Дніпропетровської торгово-промислової палати за адресою вул. Шевченка, 4, м. Дніпро.

Програма практикуму включатиме наступні блоки:

Документи, що регулюють міжнародну торгівлю

Срібло привезли тенісистки області зі всеукраїнського турніру

У Маріуполі відбувся всеукраїнський турнір «Кубок Дружби «ТК Smash».

Нашу область з-поміж понад сорока учасників з різних міст України представляли Олеся Стрижак та Каміла Ібрагімова.

За результатами змагань юні луганчанки завоювали срібло, виступаючи в парному розряді.

Щиро вітаємо наших дівчат та їх тренерів!

«Доступні ліки» у 2018 році діятимуть ще за трьома напрямами

Мова йде про лікування хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів і для здоров’я матері та дитини під час вагітності.

Бюджетом цього року на реалізацію Урядової програми «Доступні ліки», яка діє з квітня, передбачено 700 млн гривень, у наступному році ця цифра має збільшитися до 1 млрд гривень.

Враховуючи розширення фінансування, Міністерство охорони здоров’я планує додати до Урядової програми «Доступні ліки» ще три нозології. Про це йдеться в проекті постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Україна - член Європейської транспортної мережі

Україна приєдналася до Європейської транспортної мережі TEN-T. Відповідний договір підписали Міністр закордонних справ Павло Клімкін та високий представник Європейського Союзу Федеріка Могеріні, повідомляє в суботу, 25 листопада, прес-служба МЗС.
 

“Доступні ліки” у 2018 році діятимуть ще для 3 напрямків захворювань

Мова йде про ліки від хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту, депресивних станів та для здоров’я матері і дитини під час вагітності

Урядова програма «Доступні ліки» діє з квітня 2017 року. Мільйони українців по всій країні вже скористалися програмою та отримали життєнеобхідні ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Новини АТО: на луганському напрямку знову неспокійно

Протягом минулої доби об’єднані російсько-терористичні бандформування шість разів порушували «режим тиші» вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку сіл Лопаскине та Жовте чотири рази відкривався вогонь з протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів, а також стрілецької зброї.

По укріпленнях наших захисників поблизу села Новоолександрівка Попаснянського району застосовувались великокаліберні кулемети та стрілецька зброя.

У напрямку смт Станиця Луганська використовувалася стрілецька зброя.