Архів новин

27 ноября 2018

На Луганщині сформують Раду оборони області, – Сергій Філь

Про це заявлено сьогодні на нараді в облдержадміністрації відносно виконання Указу Президента Петра Порошенка щодо введення воєнного стану в Україні.

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, який провів нараду, повідомив:

«Ми маємо забезпечити спокій на Луганщині, недопущення будь-яких проявів ажіотажу. В умовах воєнного стану військові забезпечують мир, а голови місцевих державних адміністрацій – життєзабезпечення населення і допомогу військовим».

Президент виступить в ефірі загальнонаціональних телеканалів щодо затвердження Указу про введення в Україні воєнного стану

Сьогодні, 27 листопада, о 19:40 на телеканалі «Україна» Президент України Петро Порошенко дасть роз’яснення щодо затвердження Указу про введення в Україні воєнного стану.

Також Президент України виступить на телеканалах «Інтер» о 20:40 та «ІСТV» о 22:45.

Сергій Філь: Конституційні права жителів Луганщини обмежуватися не будуть!

Виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій  Філь дав коментар щодо Указу Президента України Петра Порошенка про введення в Україні воєнного стану:

«26 листопада Верховна Рада підтримала Указ Президента № 393 про введення в окремих регіонах країни воєнного стану тривалістю 30 днів. Серед них є й наша з Вами Луганщина.

Для уникнення непорозумінь та зайвих чуток я б хотів пояснити, що це означає для кожного з нас!

Отже, навіщо це зроблено?

В області відсутня заборгованість із виплати пенсій

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області станом на 27 листопада 2018 року профінансовано виплату пенсій в області у сумі 1 035 721,24 тис. гривень.

Фінансування відбувається згідно з графіком виплат. Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

У постраждалих від домашнього насильства зростає довіра до органів влади, – брифінг

Про це сьогодні, 27 листопада, на брифінгу для ЗМІ повідомила заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Вона відзначила, що кожен рік в області фіксується збільшення офіційних звернень з приводу вчинення домашнього насильства.

Так, за дев’ять місяців зафіксовано 2393 офіційних звернення. Слід відзначити, що за аналогічний період 2017 року нараховано 1080 звернень. Тобто, цей показник зріс на 122 %. Якщо порівнювати з попередніми роками, то зростання відбулося на 250 % (у порівнянні з 2016 роком) та на 467 % (з 2015 роком).

Механізм встановлення зв’язку інвалідності з пораненням чи іншими ушкодженнями здоров’я цивільним особам, постраждалим від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення АТО

Впродовж конфлікту на сході України постраждалі цивільні особи не мали спеціального статусу та додаткових пільг. Ця ситуація змінилася, коли в травні 2018 року до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»  були внесені зміни в статтю 7, згідно з якими особи, що отримали ушкодження здоров’я внаслідок від вибухових речовин, боєприпасів і військового озброєння на території проведення антитерористичної операції, були включені до переліку осіб з інвалідністю внаслідок війни.

В області найближчими днями очікується погіршення погодних умов

Сьогодні зранку на півночі Луганської області, а саме, у Троїцькому, місцями Новопсковському, Марківському районах невеликий дощ змінив сніг. Товщина снігового покрову в деяких місцях від 2 см до 5 см.

На дороги вийшла спецтехніка районних філій ДП «Луганський облавтодор». Дорожники були задіяні на прибиранні снігу та обробці покриття піщано-соляною сумішшю.

На можливе виникнення надзвичайних ситуацій на дорогах загального користування області відбувається цілодобове патрулювання техніки.

Обласна відкрита науково-практична студентська конференція «Українська музична культура очима молоді: теоретичний, історичний і педагогічний аспекти»

1 грудня 2018 року в приміщенні ОКЗ «Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва» відбудеться обласна відкрита науково-практична студентська конференція «Українська музична культура очима молоді: теоретичний, історичний і педагогічний аспекти». У конференції можуть брати участь студенти вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації.
Основні напрямки роботи конференції: культурологія, історія та теорія музики, методика, педагогіка та психологія, інструментальне та вокальне виконавство.

Стартував Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

На перший етап конкурсу дитячого малюнку «Охорона праці очима дітей 2019» роботи приймає Головне управління Держпраці у Луганській області.

Конкурс складається з двох етапів:

І етап: листопад 2018 року – лютий 2019 року. В цей період відбудуться відбіркові регіональні тури.

ІІ етап: березень – квітень 2019 року. Фінал та оголошення переможців.

До участь запрошуються учні, вихованці, слухачі середніх загальноосвітніх шкіл, коледжів, училищ, зокрема й художніх, позашкільних навчальних закладів, трьох вікових груп:

IV УКРАЇНСЬКО-ЛИТОВСЬКИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ ФОРУМ

07 грудня 2018 року у залі «Холл Чемпіонів» Національного спортивного комплексу «Олімпійський» відбудеться IV Українсько-литовський економічний форум за участі Президентів України та Литви.

В рамках Форуму працюватимуть тематичні секції:

  • відновлювальні джерела енергії та енергоефективність;
  • транспорт і логістика;
  • інформаційні технології та роботизація в промисловості (індустрія 4.0);
  • фінансові інструменти.

Участь у Форумі безкоштовна.

Попередня реєстрація є обов’язковою.

ВОРКШОП НА ТЕМУ «АВСТРІЯ – ЦЕНТР ДЛЯ ВЕДЕННЯ ВАШОГО БІЗНЕСУ»

Торговий відділ Посольства Австрії в Україні спільно із «ABA – Invest in Austria» організовує воркшоп на тему: «Австрія – цeнтр для ведення Вашого Бізнесу», де австрійські експерти проінформують про особливості ведення бізнесу в Австрії. По закінченню інформаційної частини українські учасники матимуть можливість під час бізнес-фуршету поспілкуватися з австрійськими експертами.

Воркшоп відбудеться: м. Львів, 06 грудня 2018 року, 09.30-13.30.

Місце проведення: готель «Citadel Inn», Lobby-Lounge,
вул. Грабовського, 11.

ІНСТРУМЕНТИ ЕФЕКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЛЯ БІЗНЕСУ СХОДУ

У грудні цього року Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) за підтримки USAID (US Agency for International Development) запрошують власників та керівників малого і середнього бізнесу Донецької та Луганської областей на навчальну програму «Інструменти ефективного управління». Мета цієї програми – розвинути управлінські компетенції та вивести організації учасників на новий рівень їхнього розвитку.

Навчання складається з 4 модулів, перший триватиме з 06 по 08 грудня у Львові.

Програма розроблена для: власників та управлінців мікро, малого і середнього бізнесу.

ЗАЯВА МІНЕКОНОМРОЗВИТКУ ПРО ВВЕДЕННЯ ВОЄННОГО СТАНУ

Укази Президента України «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні» та «Про введення воєнного стану в Україні» наразі не накладають обмежень на економічну діяльність на всій території України.

Суб’єкти господарювання та громадяни можуть здійснювати економічні операції в звичайному режимі.

Мінекономрозвитку буде оперативно повідомляти про будь-які зміни в режимі здійснення економічної та зовнішньоекономічної діяльності.

На Луганщині реалізується проект з протимінної безпеки

Для підвищення обізнаності серед населення, які проживають вздовж лінії розмежування, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України реалізує у Попаснянському районі проект «Підвищення спроможності МТОТ щодо здійснення координації програм з протимінної діяльності та розвиток місцевого потенціалу з планування, координації, управління та реалізації проектів з гуманітарного розмінування».

У Рубіжному створено мурал «Життя без насильства»

Мурал створено на стіні Рубіжнської загальноосвітньої школи № 9 в рамках щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Ініціатором виступив Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Рубіжанської міської ради та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Ескіз малюнку для нанесення на стіну обрано з числа переможців конкурсу, який був проведений серед учнів школи в рамках акції.

В облдержадміністрації підсумують роботу освітніх центрів «Донбас-Україна» за 2018 рік

29 листопада о 8:00 відбудеться прес-конференція на тему «Підсумки вступної кампанії-2018 для абітурієнтів зі сходу України та можливості вступу у 2019 році».

Участь візьмуть заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, в.о. директора департаменту – завідувач сектору переміщених навчальних закладів департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович, директор Департаменту освіти і науки Юрій Стецюк та виконавчий директор ГО «Фонд «Відкрита політика» Ірина Жданова.

Піротехніками вилучено п’ять одиниць вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 26 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено 3,4 га місцевість у Попаснянському та Станично-Луганському районах.

Виявлено та вилучено п’ять ручних гранат.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Селекторна нарада 26.11.2018 щодо будівництва лікарських амбулаторій та дитячих будинків сімейного типу

В області сьогодні ведеться робота щодо будівництва лікарських амбулаторій та дитячих будинків сімейного типу. Наразі по дев’яти амбулаторіям повністю виконано улаштування фундаментів, триває кладка стін. На трьох об’єктах роботи перебувають на завершальному етапі. Ще по двом амбулаторіям ведеться улаштування фундаментів: у с. Колядівка Новоайдарського району та с. Чмирівка Старобільського району.

Заява Президента України щодо затвердження Указу про введення в Україні воєнного стану

Заява Президента України від 26 листопада 2018 року щодо затвердження Указу про введення в Україні воєнного стану 

 

Новини ООС: на Луганщині не змовкають ворожі обстріли

Упродовж минулої доби, 26 листопада, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.
Окупанти 18 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ, в тому числі – 7 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими угодами.
Так, протягом минулої доби, ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Станиця Луганська, Малинове, Вільний, Луганське, Південне, Верхньоторецьке, Опитне, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.