Архів новин

29 ноября 2018

У Луганській області проведені навчання для представників державних структур з питань протидії торгівлі людьми

В рамках реалізації ініціативи Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міністерства соціальної політики за підтримки уряду Канади в Луганській області та виконання обласного плану заходів з питань протидії торгівлі людьми 26-27 листопада 2018 року проведено тренінгові навчання для представників державних структур міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк, дотичних до Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми за темою: «Протидія торгівлі людьми, ідентифікація постраждалих та робота з ними».

Актуальний коментар: на Луганщині стартувала щорічна Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Про основні заходи акції, заплановані та проведені в Луганській області з 25 листопада по 10 грудня, розповіла заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик.

Акція направлена на інформування населення стосовно проблематики насильства і привернення уваги до цієї тематики, зміну стереотипів, що існують у сфері насильства, активізацію партнерського руху органів державної влади і громадськості щодо подолання цього явища. Значну кількість заходів підтримали міжнародні організації.

Освітні документи, що видаються на тимчасово окупованій території, не визнаються

За три роки 4 317 абітурієнтів зі Сходу та Криму вступили через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна» до українських університетів, коледжів та профтехучилищ.

Про це повідомлено під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.

Виконуючий обов’язки директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович нагадала, що до освітнього центру може звернутися кожна дитина з тимчасово непідконтрольної території, не маючи ні українського паспорта, ні свідоцтва за дев’ятий клас чи атестата за одинадцятий, ні сертифіката ЗНО.

Чергове засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації

30 листопада 2018 року о 10:00 за адресою: м. Сєвєродонецьк, пл. Перемоги, 2, к. 511, відбудеться чергове засідання колегії управління культури, національностей та релігій Луганської обласної державної адміністрації (далі – Управління).

До порядку денного засідання колегії Управління включено питання:

 

1. Про підсумки проведення моніторингу стану та тенденцій соціально-економічного розвитку сфери культури Луганської області у сільській місцевості.

2. Про підсумки проведення інвентаризації об’єктів культурної спадщини у Луганській області.

Цьогоріч через освітні центри на бюджет до українських вишів вступили 1142 абітурієнти зі Сходу, – брифінг

Про підсумки вступної кампанії 2018 року для абітурієнтів зі Сходу України та можливості вступу у 2019 році йшлося сьогодні, 29 листопада, на брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації.  

Вже три роки поспіль абітурієнти з тимчасово непідконтрольних українській владі територій та ті, що проживають вздовж «лінії розмежування», можуть вступити до українських вишів за спрощеною процедурою через освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна».

Президент розраховує на підтримку ВМС країн НАТО для безпеки судноплавства в Чорному та Азовському морях

В інтерв’ю німецькому виданню Bild Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що країни НАТО після агресивної атаки Росії на українських моряків допоможуть забезпечити безпеку судноплавства в акваторії Чорного і Азовського морів.

Разом з громадою влада визначить пріоритети розвитку Луганщини

Засідання Ради регіонального розвитку відбудеться у п’ятницю, 30 листопада, о 13:00 в Сєвєродонецьку.

Засідання проведе виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

На заході за участі керівників органів влади на місцях, представників об’єднаних територіальних громад, громадськості, журналістів буде обговорюватися низка питань взаємодії з центральними органами влади.

Звіт про результати громадського обговорення проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік

З 13 до 27 листопада 2018 року відбулися електронні обговорення з громадськістю проекту Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2019 рік.

В обговореннях узяли участь представники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних підрозділів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, громадських організацій, бізнесу.

За підсумками підготовлено звіт про результати проведення громадського обговорення.

СКАСУВАННЯ САНКЦІЙ З ФІНАНСОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ІРАКУ

Посольство Республіки Ірак в Україні повідомляє про скасування санкцій з фінансових організацій Іраку, накладених Європейським Союзом
02 грудня 2003 року.

Згідно з директивами Європейського Союзу № 2018/875 від 15.06.2018 та № 2018/979 від 11.07.2018, скасовано санкції у відношенні Центрального Банку Іраку, банків «Аль-Рашид» та «Аль-Рафійден», а також Державної компанії торгівлі зерном.

Посольство Республіки Ірак в Україні закликає підприємства та фінансові організації України до відновлення співпраці з Іраком в фінансовій сфері.

 

З 2019 року запроваджується профатестація управителів багатоквартирних будинків

З 2019 року в Україні запроваджується професійна атестація для управителів багатоквартирних будинків. Це нововведення дозволить підвищити професійний рівень знань та вмінь управителів і, як наслідок, забезпечити вищу якість послуг для населення. За інформацією прес-служби Віце-прем’єр-міністра України, так прокоментував прийняту Урядом постанову щодо професійної атестації за професією «менеджер (управитель) житлового будинку (групи будинків)» Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Піротехнічними розрахунками вилучено інженерний боєприпас

Протягом минулої доби, 28 листопада, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах.

Загалом обстежено 2,45 га території області, де виявлено та вилучено один вибухонебезпечний предмет, а саме інженерний боєприпас.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Цьогоріч в області на закупівлю сільськогосподарської техніки спрямовано 569 мільйонів

Сільгоспвиробники Луганщини щорічно оновлюють машино-тракторний парк, зокрема, купуючи високопродуктивну зернозбиральну техніку.

Так, із початку року сільськогосподарської техніки закуплено в кількості 511 одиниць на суму 569 млн гривень.

Це на 110 одиниць більше, ніж у минулому році. З них: 92 трактори, 28 зернозбиральних комбайнів, іншої техніки − 391 одиниць.

Слід також відзначити, що упродовж кількох останніх років Урядом запроваджено програми розвитку невеликих фермерських господарств, підтримки тваринництва, здешевлення закупівлі української сільгосптехніки.

Новини ООС: Новоайдарський та Попаснянський райони знову потерпають від ворожих мінометів

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська тричі порушували режим припинення вогню вздовж лінії розмежування.

Зокрема, у напрямку Кримського Новоайдарського району застосовувались 82-мм міномети, автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

По укріпленнях наших захисників поблизу Золотого Попаснянського району вівся обстріл з 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

У напрямку Станиці Луганської бойовиками використовувалась стрілецька зброя.