Архів новин

07 февраля 2019

Луганщина визначає плани розвитку на найближчі три роки

У Луганській області відбувається другий етап засідань районних Рад регіонального розвитку, на яких території визначають перспективи розвитку на найближчі три роки.

Приймаються пропозиції до нової редакції Положення про обласний конкурс проектів місцевого розвитку

На виконання Регіональної цільової програми з підтримки місцевого самоврядування та створення спроможних об’єднаних  територіальних громад  в Луганській області на 2017-2019 роки, затвердженої розпорядження голови облдержадміністрації від 18.05.2018 № 308,  облдержадміністрацією протягом минулих двох років проводився обласний конкурс проектів місцевого розвитку. 

У січні понад 425 мільйонів податків і зборів перерахували платники Луганщини до зведеного бюджету держави

У січні 2019 року платники Луганської області перерахували до зведеного бюджету країни 427,3 млн гривень.

Це на 77,9 млн гривень більше, ніж у січні минулого року.

Зокрема, до державної скарбниці надійшов 201 млн гривень. У порівнянні з показниками за минулий рік надходження зросли на 45,6 млн гривень.

Взаємодія підприємств Луганщини з електропостачальниками у фокусі уваги обласної влади

Сьогодні, 7 лютого, відбулося засідання робочої групи щодо реалізації Закону України «Про ринок електричної енергії» підприємствами тепло-, водопостачання і водовідведення області.

Відкриваючи захід, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко наголосив, що питання, які виникають з цього приводу у комунальних підприємств Луганщини та інших закладів, потрібно вирішувати у найкоротші терміни.

На Луганщині 5438 дітям надано статус постраждалих внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

Службами у справах дітей Луганської області проводиться активна робота щодо надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

На сьогодні в області 5438 дітей отримали відповідний статус, більш всього у Попаснянському районі – 1680, та Лисичанському  – 1168.

Сергій Філь ознайомився зі станом освіти Старобільщини

Проблемні питання розвитку освітньої галузі з педагогами Старобільщини обговорив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної держаної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь під час своєї робочої поїздки до району.

«Інклюзія для нас – це тест, що визначає чи здатні ми рухатися в напрямі цивілізованого суспільства. І цей тест ми повинні пройти. Інклюзивні центри отримають повну підтримку обласної влади, адже освіта має бути доступна для всіх», – підкреслив Сергій Філь під час відвідування Старобільського інклюзивно-ресурсного центру.

Виступ Президента у Парламенті щодо закріплення у Конституції стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та НАТО

Високодостойний пане голово Верховної ради України!

Шановний пане Прем’єр-міністр!

Шановні народні депутати!

Шановні члени українського Уряду!

Дорогий український народе, шановні українці!

Сьогодні історичний день. Ірина Степанівно, сьогодні може статися так, що ваш день народження співпаде з унікальним, доленосним голосуванням у Верховній Раді України, коли у Конституції буде закріплено як зовнішньополітичні орієнтири рух України до Європейського Союзу, рух України до Північноатлантичного Альянсу.

Уряд підтримує родини з дітьми

На засіданні 6 лютого Кабінет Міністрів схвалив законопроект, спрямований на створення сприятливих умов для отримання послуг, пов’язаних з народженням дитини. Це один з кроків, які здійснює Уряд для підтримки народжуваності в країні та відповідального батьківства.

На Луганщині відновлено роботу Координаційного комітету сприяння зайнятості населення

Відбулося установче засідання Комітету сприяння зайнятості населення Луганської області.

Захід проведено заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик.

До складу Комітету включено представників облдержадміністрації, обласного центру зайнятості, організацій роботодавців та профспілок області.

Основними завданнями під час засідання визначено сприяння створенню робочих місць, легалізація найманої праці, самозайнятість населення, підготовка робітничих та висококваліфікованих кадрів для регіону.

Робочою групою узгоджено заходи щодо перевізників, які діють поза законом

Відбулося засідання робочої групи з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у Луганській області.

Його провів заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

На засіданні узгоджено дії щодо унеможливлення функціонування на ринку пасажирських автомобільних перевезень області перевізників, що діють за межами правового поля.

Також обговорені проблемні питання в пасажирській галузі, цілі і задачі робочої групи, визначені маршрути з найбільшим ризиком нелегальних безпечних перевезень, графіки спільних перевірок транспортних засобів.

Біловодська школа – єдиний з Луганщини учасник проекту «Електронний підручник для загальної освіти»

Біловодський опорний заклад загальної середньої освіти – єдиний заклад у Луганській області, який виборов право стати учасником всеукраїнського проекту «Електронний підручник для загальної освіти».

Проект реалізується за державні кошти. Школа вже отримала основну техніку для реалізації проекту, а саме: планшети для учнів та комп’ютер вчителя.

Тому учні першого класу вже приєдналися до проекту.

Запропоновані інтерактивні підручники існують в режимі онлайн та містять різні мультимедійні матеріали: відео, графіку, відеокурси тощо.

Об’єднані сили провели тренування на Азові

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв особисто перевірив готовність сил та засобів артилерійської, авіаційної та морської компоненти, що забезпечують контроль за акваторією Азовського моря в районі проведення Операції.