Архів новин

08 февраля 2019

Цьогоріч передбачено скорочення переліків документів, які подаються на конкурс суб’єктами господарювання

В облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з підготовки та проведення конкурсного відбору суб’єктів малого і середнього підприємництва, яким буде надано з обласного бюджету часткову компенсацію відсоткових ставок за кредитами для реалізації їх проектів.

Така конкурсна комісія створена розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 27 грудня 2017 року № 955.

Проаналізовані звіти про виконання регіональних цільових програм

Сьогодні, 8 лютого, відбулось засідання робочої групи з питань доцільності розроблення регіональних цільових програм та фінансування діючих за рахунок коштів обласного бюджету.

Захід провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко.

На порядку денному розглянуті заключні звіти про результати виконання чотирьох регіональних програм, реалізація яких завершилась у 2018 році.

Місцеві бюджети Луганщини протягом січня отримали у своє розпорядження понад 226 мільйонів

Протягом січня 2019 року до загального та спеціального фондів місцевих бюджетів надійшло 226 млн 229 тис. гривень.

У порівнянні з січнем минулого року надходження збільшились на 16,7 % або на 32,4 млн гривень.

Важливо, що зростання надходжень досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, за результатами наповнення бюджетів громад 147,6 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що у порівнянні з минулим роком більше на 19 млн гривень.

Не перевищено епідемпоріг захворюваності на ГРВІ та грип (- 34,83 %) в області

За шостий тиждень 2019 року, станом на 8 лютого, епідемічний поріг захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) та грип у Луганській області не перевищено (- 34,83 %).

При епідемічному пороговому рівні 55,8 захворюваність склала 36,4 на 10 тисяч населення. 

Усього в області за тиждень на ГРВІ захворіло 2561 особа, з них 1665 (65,0 %) дітей віком до 14 років.

Госпіталізовано 128 хворих, у тому числі 95 дітей віком до 14 років.

Зареєстровано 13 випадків захворювання на грип: три у місті Рубіжне та 10 у Попаснянському районі.

Деклараційна кампанія – 2019: в «Електронному кабінеті» запроваджено новий електронний сервіс

З 1 січня 2019 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2018 році.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися новим електронним сервісом в «Електронному кабінеті».

Сервіс передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. 

Президентом підписано Указ про межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях

Президент України Петро Порошенко підписав Указ №32/2019 «Про межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях».

Відповідно до частини другої статті 1 Закону України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» Президент постановив затвердити межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій, тимчасово окупованих у Донецькій та Луганській областях, що додаються.

Послугу з оформлення та видачі паспортних документів запроваджено через ЦНАП Новопсковської ОТГ

Відтепер через ЦНАП Новопсковської об’єднаної територіальної громади надається адміністративна послуга з оформлення та видачі паспорта громадянина України у формі ID-картки та документа, що дає право громадянину України на виїзд за кордон.

Відповідне спеціалізоване обладнання для ЦНАПу придбано в рамках Програми Відновлення та розбудови миру, яка реалізується ПРООН в Україні та Структурою ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав та можливостей жінок (ООН Жінки) в Україні за фінансуванням Європейського Союзу.

Голова правління Пенсійного фонду України ознайомився з діяльністю органів ПФУ на Луганщині

У засідання колегії головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за підсумками роботи в 2018 році взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик та Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус.

Під час обговорення ситуації з пенсійним забезпеченням заступник голови облдержадміністрації підняла важливі питання.