Архів новин

05 августа 2019

Місцеві бюджети Луганщини отримали 9,1 млн гривень від ліцензування алкоголю та тютюну

За січень-липень 2019 року казна Луганської області поповнилася на 9 млн 98 тис. гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами.

Станом на 1 серпня 2019 року на Луганщині здійснюють діяльність 1274 суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. З них 1238 суб’єктів отримали ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та 1006 суб’єктів – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами.

Жителів Луганщини запрошують до участі у конкурсі «Вікі любить пам’ятки»

З 1 по 30 вересня 2019 року триватиме щорічний міжнародний конкурс фотографій об’єктів культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

Мета проекту – зібрати світлини всіх пам’яток культурної спадщини світу для ілюстрування статей у Вікіпедії.

Цього року конкурс відбувається у 30 країнах.

До участі запрошуються любителі і професіонали. Конкурсний список – понад 87 тисяч пам’яток історико-культурної спадщини усіх регіонів України.

Піротехніками перевірено місцевість у Станично-Луганському районі

Протягом минулої доби, 4 серпня, піротехнічними розрахунками ДСНС України перевірено місцевість у Станично-Луганському районі.

Загалом обстежено 0,05 га території області, де вибухонебезпечних предметів не виявлено.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

- Негайно повідомте чергові служби органів внутрішніх справ, ДСНС (за тел. 101).

Україна – миролюбна та демократична держава, – Віталій Комарницький

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький зустрівся з військовий аташе Посольства Швейцарської Конфедерації в Україні Урсом Сульсером.

Під час зустрічі було обговорено загальну безпекову ситуацію в Луганській області.

На низку продуктів харчування в Луганській області ціни нижчі за середньоукраїнські

За даними оприлюдненого Державною службою статистики України моніторингу середніх споживчих цін на товари та послуги у червні 2019 року, в порівнянні з травнем, найбільше в червні подешевшали капуста білокачанна (на 50,7 %), цибуля ріпчаста (на 36,8 %) та яйця курячі (на 30,9 %).

Зниження цін спостерігалося на такі продукти харчування як морква
(на 10,9 %), буряк (на 10,6 %), пшоно (на 3,7 %), крупи ячні (на 2,8 %) тощо.

Незмінними залишалися ціни на борошно пшеничне (12,01 гривень) та сметану жирністю до 15 % включно (61,19 гривень).

Цьогоріч в Україну поставлять пів мільйона доз вакцин проти грипу

Орієнтовно вакцини проти грипу надійдуть в Україну в жовтні. Такий термін зумовлено тим, що цьогоріч Всесвітня організація охорони здоров’я пізно надала штамовий склад вірусів виробникам вакцин.

Водночас спрощений електронний механізм подання реєстраційної форми для вакцин проти грипу, впроваджений Державним експертним центром, сприятиме прискоренню їх надходження.

Триває Всеукраїнський конкурс журналістських робіт на тему децентралізації 2019 року

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вчетверте проводить щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

До участі у Конкурсі приймаються матеріали за чотирма номінаціями:
– онлайн-публікація;

– стаття (в друкованому ЗМІ);

– радіо матеріал;

– відеоматеріал.

Матеріали мають бути опублікованими вперше у період із 1 січня до 30 вересня 2019 року.

Конкурсні роботи подаються до 18.00 30 вересня 2019 року.

З 4 по 10 серпня КПВВ «Станиця Луганська» функціонуватиме до 18:00

За інформацією української сторони Спільного центру контролю та координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, збройні формування РФ з 4 по 10 серпня проводять заходи з розмінування на тимчасово окупованій території біля зруйнованого автомобільного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганській. У зазначений період представники окупаційної адміністрації РФ пропуск через лінію розмежування будуть здійснювати до 18:00.

Командувачем Об’єднаних сил прийнято рішення про зміну режиму роботи КПВВ «Станиця Луганська».

У містах і громадах області: за підтримки міжнародних партнерів у Попасній відкрито спортивний майданчик

Агентство ООН у справах біженців – давній та надійний партнер Попаснянського району у напрямі відновлення інфраструктури, надання матеріальної, психологічної та правової допомоги громадянам.

За фінансової підтримки міжнародних партнерів у Попасній з’явився спортивний майданчик з тренажерами поряд із районним Будинком культури.

Він облаштований 20  сучасними тренажерами.